Un fost prim-ministru, condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupţie

Fostul premier pakistanez, Nawaz Sharif, a fost condamnat la 10 ani de închisoare de către o instanţă anticorupţie, au informat surse judiciare.

06 iul. 2018, 16:42

Sentinţa de 10 ani de închisoare a fost aplică fostului premier Nawaz Sharif de către un tribunal anticorupţie. Surse judiciare afirmă că această măsură împotriva fostului premier intervine chiar în momentul în care partidul său se pregăteşte de algerile legislative ce vor avea loc în 25 Iulie.

Sharif a lipsit de la audierea programată de un tribunal din Islamabad. El a primit 10 ani de închisoare şi o amendă de aproximativ 10 milioane de dolari,a declarat avocatul său, Mohammad Aurangzeb, citat de AFP. 

Citeşte şi Un fost premier, condamnat la închisoare pentru abuz de putere: Şi-a cumpărat un Mercedes de 600.000 de euro cu bani publici

Potrivit procurorului Sardar Muzaffar Abbas, instanţa a ordonat şi confiscarea imobilelor în chestiune de către guvernul federal.

Sharif se află în prezent în Londra, alături de soţia sa care este bolnavă de cancer.

În Iulie 2017, Curtea Supremă pakistaneză a scurtat cel de-al treile mandat consecutiv al lui Sharif, după dezvăluiri despre bunurile şi averea acestuiaşi a familiei sale. Este vorba despre bunuri imobiliare deţinute de familia sa prin intermediul unor hondinguri off-shore.

Partidul lui Sharif este condus acum de către fratele său, Shahbaz Sharif şi este unul dintre principalii candidaţi în alegerile legislative ce vor avea loc în data de 22 Iulie, în întrega ţară.