Un pahar din acest suc dimineaţa este sănătate curată

Dimineața este cel mai bun moment să te alimentezi corespunzător pentru a te bucura de energie pe tot parcursul zilei. Dacă vrei să ai grijă de sănătatea și silueta ta nu sări niciodată peste micul dejun.

20 sept. 2017, 06:34
Un pahar din acest suc dimineaţa este sănătate curată

Un studiu efectuat la Universitatea Queen Mary din Londra a scos la iveală faptul că o cană de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a te bucura de sănătatea ta mai mult timp și mai ales este benefică pentru a reduce riscul de complicații la persoanele cu tensiune arterială crescută.

Sursă importantă de fier

http://www.clicksanatate.ro/uploads/files/2017/03/03/58b97f935dec7/2.jpg

Fierul este unul dintre elementele vitale sănătății umane. Nitrații anorganici din sfeclă o dată ajunși în corpul uman se transformă în oxid nitric, substanță extrem de benefică deoarece relaxează și dilată vasele de sânge, reducând astfel nivelul de presiune și tensiune din corp.

Această legumă este recomandată mai ales persoanelor aflate la menopauză, deoarece pe lângă sursa bună de fier, mai conține și magneziu, clor, flavonoizi, zinc, iod, calciu dar și sodiu.

Ajută la purificarea sângelui

În cazul în care ai fost diagnosticat cu probleme la nivelul rinichilor, a ficatului, vezicii biliare sau a splinei, sfelca roșie este un adevărat remediu a naturii, mai ales că ea ajută organismul să se curățe de toxine și să purifice sângele.

Cea mai bună modalitate de a o consuma în această situație este în combinație cu sucul de lămâie și sucul de morcov. Combină câte 50 de mililitri de suc din aceste produse și consumă-le la micul dejun.

Un pahar de suc de sfeclă roșie în fiecare zi te va ține la distanță de problema hipertensiunii arteriale, astfel poți să o consumi sub formă de salată crudă sau coaptă.

Previne cancerul

Datorită unei substanțe ce conține aminoacidul cunoscut sub denumirea de betaină, consumul de sfeclă roșie regulat va proteja organismul de dezvoltarea celulelor canceroase.

Conținutul de iod ce se regăsește în sfeclă o face ideală spre a fi consumată de către persoanele ce se confruntă cu dereglări ale glandei tiroide.

În plus, conținutul de saponine se va ocupa cu menținerea unui nivel de colesterol corespunzător astfel încât sănătatea ta să fie protejată și tu să ai constituția dorită, deoarece sfecla este și un bun diuretic În doar 100 de grame de sfeclă se regăsesc doar 44 de calorii, astfel că va contribui la creșterea metabolismului ceea ce va determinat un număr mai mare de arderi în organism.

Uită de kilogramele în plus și de probleme de sănătate specifice sezonului rece, consumă sfeclă roșie ori de câte ori ai ocazia.

Are grijă de picioarele tale

http://www.clicksanatate.ro/uploads/files/2014/10/03/542e10a4b2b9b/2.jpg

Una dintre cele mai mari probleme la nivelul picioarelor o reprezintă prezența varicelor, astfel că pentru a preveni apariția lor este indicat să consumi cât mai multă sfeclă roșie.

Aceasta are capacitatea de a oferi elasticitate vaselor sangvine, iar datorită magneziului din componența sa previne formarea cheagurilor de sânge.
Află care sunt cele mai eficiente exerciții pentru picioare AICI