Un parlamentar rus afirmă că ROMÂNIA şi alte patru ţări au ca miză o CONFRUNTARE cu RUSIA

Un parlamentar rus a declarat că ţările baltice, Statele Unite, România, Polonia, Marea Britanie par să aibă drept miză o confruntare militară cu Rusia.

25 mai 2016, 15:14
Un parlamentar rus afirmă că ROMÂNIA şi alte patru ţări au ca miză o CONFRUNTARE cu RUSIA

„Există un grup de state din cadrul NATO care au drept miză confruntarea militară cu Rusia. Acestea state sunt ţările baltice, România, Polonia, Marea Britanie şi Statele Unite„, a spus Alexei Pushkov, preşedintele Comitetului Internaţional al Dumei de Stat, într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaya Gazeta.

Potrivit acestuia, Moscova ar trebui să traducă acest lucru într-un semnal că reluarea relaţiilor cu NATO este în afara agendei, într-un viitor apropiat.

„Cel puţin până când NATO îşi va abandona noua strategie de extindere a instalării (n.r. bazelor militare) şi de intimidare a Rusiei, până când va reveni la Actul Fondator semnat în 1997 (n.r. document privind privind relaţiile, cooperarea şi securitatea NATO-Rusia), până când le face să înţeleagă pe tinerele naţiuni europene care doresc ceartă că nu vor fi lăsate niciodată să târască Alianţa într-un potenţial conflict cu Moscova”, a spus el, informează Mediafax.

Citeşte şi Ambasador rus: Sistemul NATO din România poate intercepta rachete ruse

Parlamentarul a respins, de asemenea, declaraţiile făcute de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit cărora Alianţa Nord-Atlantică va menţine un dialog cu Rusia şi că aceasta face apel la reluarea activităţii Consiliului NATO-Rusia.

În opinia Moscovei, prin menţinerea presiunilor asupra Rusiei „se fac încercări pentru a ne priva de independenţă, pentru a ni se restricţiona suveranitatea, cum s-a întâmplat în anii ’90. Însă Rusia de astăzi nu va fi niciodată de acord cu asta”, a mai spus parlamentarul rus.