Un pianist german şi-a anulat concertele pentru a participa la protestul din Bucureşti, de pe 10 august

Pianistul german Davide Martello a anunțat pe pagina lui de Facebook că și-a anulat următoarele concerte pe care le avea în Germania fiindcă pe data de 10 august vrea să participe la protestul din București.

06 aug. 2019, 13:58
Un pianist german şi-a anulat concertele pentru a participa la protestul din Bucureşti, de pe 10 august

„Îmi pare rău că sunt nevoit să anulez următoarele concerte în Germania. Va fi o mare demonstraţie pe 10 august la Bucureşti împotriva corupţiei din România. Anul trecut, la aceeaşi demonstraţie paşnică, Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene împotriva propriului popor şi vreau să-i ajut de data aceasta în aşa fel încât să se ascundă în spatele pianului meu în caz că Jandarmeria va folosi din nou gaze”, a scris artistul pe Facebook.

Pianistul a fost în țara noastră și anul trecut, când a avut loc manifestația violentă din Piața Victoriei. Davide Martello a susținut un concert.

El e cunoscut pentru faptul că și-a luat pianul cu el și a mers să cânte în zone diverse zone de conflict, cum ar fi în Piaţa Taksim din Istanbul, la Battaclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan.

Citeşte şi: Protest 10 august 2019. O nouă manifestaţie este anunţată în Bucureşti la un an de la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei