Un tren cu sute de pasageri, blocat în câmp. Mecanicii din locomotivă și-au dat seama după o oră că au rămas fără vagoane

Aproximativ 300 de pasageri ai trenului Timişoara Nord – Bucureşti Nord au rămas, marţi, pe un câmp din judeţul Olt, timp de mai bine de o oră, după o defecţiune a locomotivei. CFR Călători a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la incident.

18 iul. 2017, 08:02
Un tren cu sute de pasageri, blocat în câmp. Mecanicii din locomotivă și-au dat seama după o oră că au rămas fără vagoane

UPDATE: O echipă de la Revizoratul de siguranţă a circulaţiei analizează cauzele tenhice „şi va stabili vinovăţiile, dacă există” în cazul ruperii de cuplă înregistrate marţi dimineaţa la trenul InterRegio 1696 Timişoara-Bucureşti, a declarat directorul general adjunct al CFR Călători, Adrian Vlaicu.

În acest moment, o echipă de la Revizoratul de siguranţă a circulaţiei din zona Bucureşti este în depoul Bucureşti Călători şi aşteaptă remizarea celor două locomotive pentru aspectarea tehnică. Vor face o cercetare tehnică, dar şi a partidei de tren, a partidei de locomotivă, a celor doi mecanici care erau pe locomotivele din capul trenului şi abia după aceea se va putea stabili o cauză clară a ruperii aparatului de tracţiune dintre locomotivă şi tren şi eventualele vinovăţii, dacă acestea există„, a precizat Adrian Vlaicu.

Incidentul a avut loc marţi, în zona comunei Radomireşti, din judeţul Olt, în momentul în care trenul a încercat să frâneze.

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu, a declarat că cei aproximativ 300 de pasageri din tren „au fost în siguranţă şi şi-au continuat călătoria cu acelaşi tren„, după mai bine de o oră de staţionare, în câmp.

Reprezentantul CFR Călători a adăugat că se cercetează cauzele care au dus la producerea incidentului.

Vagoanele nu au rămas pe câmp. A fost un incident în circulaţia trenului 1696 Timişoara Nord – Bucureşti Nord. Acest tren a frânat automat în zona Radomireşti, din cauza unei probleme apărute în circulaţie. Cei aproximativ 300 de pasageri au fost în siguranţă şi şi-au continuat călătoria cu acelaşi tren. Trenul şi-a reluat, practic, traseul după aproximativ o oră de staţionare. La acest moment sunt cercetate cauzele care au condus la incident„, a declarat Alina Predescu.

În ceea ce priveşte informaţia potrivit căreia locomotiva şi-ar fi continuat drumul, în timp ce cele opt vagoane au rămas în câmp, reprezentantul CFR a spus: „Nu ştiu să vă spun exact care au fost manevrele care s-au efectuat„.

Citeşte şi Două vagoane de marfă au deraiat în staţia CF Ţăndărei. Traficul feroviar în zonă a fost blocat