Un viceprimar condamnat pentru fapte de corupţie cere voie să meargă la Mormântul Sfânt

Edil cuprins de pioşenie după condamnare. Un fost viceprimar din Constanţa a cerut instanţei voie să plece în pelerinaj la mormântul sfânt din Ierusalim. Bărbatul este acuzat de fapte de corupţie.

26 sept. 2016, 08:44
Un viceprimar condamnat pentru fapte de corupţie cere voie să meargă la Mormântul Sfânt

Fostul vice de la Mereni, Iulian Olteanu, este cuprins de pioșenie! Cu o condamnare la activ și aflat în exercitarea pedepsei cu suspendare, Olteanu le-a cerut voie magistraților să părăsească țara pentru a merge în Israel, în pelerinaj la Mormântul Sfânt. Magistrații și-au dat ok-ul.

„Admite cererea formulată de petentul-condamnat Olteanu Iulian – şi încuviinţează părăsirea de către acesta a teritoriului României în perioada 19.10.2016-26.10.2016, pentru a se deplsa în statul Israel, în localitatea Sinai-exclusiv pentru efectuarea unui pelerinaj la Mormântul Sfânt”, potrivit minutei judecătorești.

Potrivit replicaonline.ro, decizia este definitivă. Fostul viceprimar din Mereni a fost condamnat la doi ani cu suspendare, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanța pe 22.04.2016.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, în cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanţa, inculpatul Iulian Olteanu a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole şi a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei.

Scopul acestor acţiuni a fost acela de a induce în eroare pe reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanţa şi de a obţine sprijinul financiar solicitat. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Local Constanţa s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 15.961,80 lei, reprezentând sprijin financiar acordat inculpatului Olteanu Iulian pentru campania agricolă 2007. Acesta a fost trimis în judecată în vara anului 2014.