Universităţi de top şi informaţii despre fonduri de burse pentru studenţii români, la RIUF

Peste 100 de universități și instituții educaționale din 15 țări, printre care România, Marea Britanie, SUA, Olanda, Danemarca sau Elveția, vor participa sâmbătă și duminică la cea de-a 20 ediție a RIUF - The Romanian International University Fair care va avea loc la Sala Palatului.

18 mart. 2017, 14:20
Universităţi de top şi informaţii despre fonduri de burse pentru studenţii români, la RIUF

Timp de două zile participanții la târg pot afla informații despre cele peste 7.000 de programe de studiu de licență, masterat și doctorat din peste 15 domenii diferite de activitate.

Informații despre fonduri de burse de peste 3.000.000 de euro vor fi puse la dispoziție de universitățile prezente la RIUF.

În fiecare an, la RIUF, peste 22.000 de tineri aleg să găsească informații despre universitatea la care merg să studieze mai departe, din străinătate sau din România, discutând direct cu studenții romani internaționali și cu reprezentanții instituțiilor educaționale.

Pe lângă informații legate de programe de studiu, elevii și studenții pot afla mai multe despre fondurile de burse și sursele de finanțare acordate de către universitățile prezente la RIUF, printre care se numără și un fond de burse de 1.500.000 euro de la DAAD pentru licență, master și doctorat, burse de la Coventry University doar pentru studenții români, burse de până la 3.000 de lire la University of Greenwich și Swansea University pentru rezultate peste 9 la examenul de Bacalaureat, bursa Academică de Excelență oferită de Northumbria University în valoare de 2.000 de lire, pusă la dispoziția studenților români interesați de studiile de licență, burse de până la 3.000 de lire pentru studenții internaționali de la City University, London.

„Doar la RIUF — The Romanian International University Fair — cei care doresc să studieze la o universitate în Olanda pot interacționa cu reprezentanții a 8 din cele 10 cele mai importante universități olandeze, printre care și University of Twente, Tilburg University, Radboud University, University of Groningen, Utrecht University. La RIUF București, vizitatorii pot interacționa cu reprezentanții a peste 45 de instituții de învățământ din Marea Britanie. Printre programele de studiu pe care aceștia le propun tinerilor români se numără și cele în domenii precum business, management, economie, marketing, advertising și multimedia, inginerie și IT, comunicare și jurnalism, științe politice și relații internaționale, turism, artă și design”, susține sursa citată.

Potrivit Agerpres, prin înscrierea la eveniment, vizitatorii beneficiază de consiliere educațională gratuită, dar și de o ofertă de studiu personalizată în funcție de domeniile de interes. În plus, pot participa la conferința RIUF YouForum, unde vor avea ocazia să interacționeze cu peste 45 de invitați de renume din diferite domenii de activitate, printre care și Dragoș Bucurenci, Cornel Ilie (VUNK), Paula Herlo (România, Te iubesc!) sau Matei Dima (BRomania).

Ediția RIUF din București este completată cu noi ediții în Cluj-Napoca, pe 21 martie, la Sala Polivalentă și în Brașov, pe 23 martie, la Hotel Aro Palace.