Valentina Pelinel, mărturisiri ÎN PREMIERĂ. „Am greşit, dar…”

Valentina Pelinel, însărcinată cu primul ei copil, dezbate o temă sensibilă, și anume cea a egoismului.

16 mart. 2016, 10:57
Valentina Pelinel, mărturisiri ÎN PREMIERĂ. „Am greşit, dar…”

Valentina Pelinel și-a deschis sufletul într-un text publicat pe femeide10.ro.

„De ce am ales să vorbesc despre egoism? Pur și simplu, pentru că am impresia că devenim  din ce în ce (sau eram și nu conștientizam) mai egoiști și alegem să perpetuăm această stare.

E corect să te pui pe primul loc în ierarhia vietii tale, apoi pe cei dragi, în ordinea preferințelor. Doar inima ta poate decide cine este pe primul loc și cine pe ultimul; însă adevarată artă constă în a face asta fără a sacrifica alte suflete, fără a călca în picioare demnitatea sau bunăstarea altor persoane, cum ne e la îndemână adesea să procedăm.

CITEŞTE ŞI Cristi Borcea, nopţi fierbinţi cu Valentina Pelinel în ÎNCHISOARE. „Venea după 10, pleca pe la 1”

Trăim vremuri grele, în care oamenii se vând pe nimic, uită de Dumnezeu, judecă și uită de “bagajul “ din curtea lor, aruncă cu pietre unde și în cine apucă, se folosesc de minciuni ca să creeze un „adevăr” fictiv,  care probabil  îi face să se simtă mai bine sau să obțină ceva; critică, se victimizează și se ascund apoi în spatele unor măști, mai ceva ca la bal mascat. Imaginea de ansamblu este tristă, cauza fiind propriul egoism.

De ce? Pentru că plutește în aer o stare de egoism acut de care suferă din ce în ce mai mulți oameni. Vestea bună este că egoismul este  o boală curabilă, zic eu.

CITEŞTE ŞI Cristi Borcea, PERMISIE de URGENŢĂ. Valentina Pelinel are probleme cu SARCINA

Vorbesc cu relaxare, ca un om imperfect ce sunt, care a și greșit,  a fost și egoist și care mai are multe de învățat,  însă din poziția unui om care e bine cu el însuși, pentru că are puterea și demnitatea să conștitizeze și să  își asume când greșește.  Aceasta este cheia linistii interioare: să admiti că ai greșit,  să încerci să echilibrezi răul din viața ta cu binele, să îți permiti să fii și un pic egoist, dar nu orice preț. Acesta este jocul echilibrului la care mă refeream. Să fii tot timpul de ambele parti ale experienței și să alegi conștient felul în care te porți cu tine și cu ceilalți”, a scris VAlentina Pelinel.