VASILE TURCU ar fi FOST ASASINAT, susţine un ziar din Moldova. Serviciile secrete s-ar face vinovate de moartea omului de afaceri

Propaganda rusească vine cu o teorie şocantă legată de moartea lui Vasile Turcu. Ziarul "Sputnik" susţine, într-un articol nesemnat, că afaceristul ar fi fost omorât, iar apoi atârnat în ştreang, pentru a da senzaţia că şi-a pus capăt zilelor. În spatele acestei morţi ar sta serviciile secrete, mai spun ruşii.

12 mart. 2017, 09:37
VASILE TURCU ar fi FOST ASASINAT, susţine un ziar din Moldova. Serviciile secrete s-ar face vinovate de moartea omului de afaceri

Rănile pe care le-a avut Vasile Turcu sunt scânteia ce a aprins imaginaţia jurnaliştilor ruşi, informează România TV. „Era în sala de sport, nu printre stânci colțuroas-ce putea să-i provoace rupturi de vertebre și coaste? Pernele aparatelor de gimnastică, mocheta de pe jos, eventual barele rotunjite ale halterei-dacă folosea așa ceva? Spalierul cu trepte rotunjite, din lemn? Hai să fim serioși!”, scriu jurnaliştii de la „Sputnik”.

Citeşte şi Concluziile legiştilor după autopsia lui Vasile Turcu. Moartea a fost una violentă

Materialul, care nu poartă vreo semnătură, dezvoltă o veritabilă teorie a conspiraţiei. „Părerea mea este că Turcu a fost spânzurat, ridicat în brațe de un ins suficient de puternic ca să-i rupă coastele, ceea ce nu e greu, iar fractura de coloană s-a produs anterior, probabil mai întâi dintr-o priză de la spate, care a dus la o fisură; zbaterea din momentul în care a fost ridicat și agățat în ștreang putea duce la transformarea fisurii în leziune mai serioasă. De menționat că nici priza la spate, nici o strangulare lombară sau toracică „profesionistă” nu lasă urme”, mai scrie în articolul ruşilor.

Citeşte şi Decizie de ultima oră a Patriarhiei privind înmormântarea lui Vasile Turcu

Cei de la Sputnik mai susţin că Vasile Turcu avea numeroase relaţii cu serviciile secrete române şi că moartea sa ar fi fost pusă la cale pentru a opri denunţurile pe care intenţiona să le facă.

Până acum serviciile secrete nu au comentat nimic acuzațiile lansate de presa din Rusia.