Băsescu a promulgat legea privind venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei

Președintele Traian Băsescu a promulgat miercuri legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului care modifică și completează actul normativ privind venitul minim garantat și pe cel privind alocația pentru susținerea familiei, potrivit Agerpres.

06 nov. 2013, 17:04
Băsescu a promulgat legea privind venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 42/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, precum și pentru modificarea Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

Proiectul de OUG a fost inițiat de Ministerul Muncii în luna mai, el propunând majorarea venitului minim garantat în două etape, cu 8,5%, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013, și cu 4,5%, din ianuarie anul viitor.

De asemenea, el prevedea majorarea limitei de venituri până la care se acordă alocația pentru susținerea familiei — de la 370 lei/membru de familie la 530 lei, cu menținerea a două intervale de venituri de la zero la 200 lei/persoană și de la 201 lei/persoană la 530 lei, precum și a cuantumului alocației cu 30%, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013.

Prin proiectul de ordonanță de urgență s-a propus modificarea Legii nr. 416/2001 și a Legii nr. 277/2010, pentru ‘acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de creșterile prognozate de prețuri la energie electrică și creșterea prețului la energie electrică și gaze naturale’, preciza Ministerul Muncii.

 

VEZI SI:

Dan Voiculescu: Băsescu a încercat să câştige miercuri câteva clipe de atenţie. Dar a venit şi cu o soluţie