Veste proastă pentru şoferii care staţionează neregulamentar. Poliţia Locală, împuternicită să ridice maşinile

Consiliul Local sector 4 a adoptat, luni, un proiect de hotărâre prin care se împuternicește Direcția Generală de Poliție Locală să ridice, transporte, depoziteze și elibereze vehiculele staționate neregulamentar pe raza sectorului.
Filip Stan
03 apr. 2017, 17:32
Veste proastă pentru şoferii care staţionează neregulamentar. Poliţia Locală, împuternicită să ridice maşinile

S-a aprobat și Regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea în spațiul special amenajat și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar. Operațiunile privind ridicarea, transportul, depozitarea în spațiul special amenajat și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar se efectuează de personalul specializat din cadrul Biroului Ridicări Auto al Direcției Generale de Poliție Locală sector 4.

Potrivit proiectului adoptat, înainte de a se demara procedura efectivă de ridicare a mașinii staționate neregulamentar, Direcția Poliție Locală sector 4, prin dispecerat, va contacta telefonic proprietarul/deținătorul autovehiculului conform informațiilor existente din baza de date, pentru a-i comunica obligația ca în maxim 30 de minute să se prezinte la autovehicul pentru a evita ridicarea și transportul acestuia; dacă proprietarul/deținătorul nu poate fi contactat (nu există număr de telefon în baza de date, nu există un răspuns ori telefonul e închis) sau refuză să se prezinte în termenul indicat procedura se consideră efectuată și se va proceda la ridicarea și transportul autovehiculului; sunt exceptate de la această procedură autovehiculele care blochează drumurile de acces către spitale, grădinițe, instituții publice și circulația transportului în comun.

Plata tarifelor aferente operațiunilor de ridicare, transport se va face la locul de depozitare a autovehiculelor din Șos. Berceni.

Cuantumul maximal al tarifelor este de câte 75 de lei pentru ridicare, respectiv transportul vehiculului. Pentru depozitarea acestuia nu se percepe nicio taxă, cu excepția situației când durata de depozitare depășește două luni.

Potrivit Agerpres, în cazul mașinilor aparținând Poliției, Jandarmeriei și altor instituții, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni cu caracter de urgență, restituirea se va face cu titlu gratuit.

Perioada maximă de depozitare este de 1 an. În situațiile în care proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului depozitat nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, agenții constatatori din cadrul Poliției Locale, împuterniciți de edilul sectorului 4, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.

„Sunt două lucruri — nerespectarea legislației și faptul că există o realitate pe care o sesizăm cotidian — și anume un număr de mașini care blochează accesul în anumite instituții, traficul (…) din acest motiv a apărut această necesitate a ridicării mașinilor parcate neregulamentar”, a declarat pentru AGERPRES edilul sectorului 4, Daniel Băluță, după ședința Consiliului Local.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Planta pe care să o pui în ciorba de văcuță ca să îi dea cea mai bună aromă. Vei impresiona pe toată lumea cu mâncarea ta
Capital.ro
Ungurii sunt la ANI LUMINĂ de România. Planul conceput la BUDAPESTA este total fără precedent
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Inedit! Locul din România în care o casă se vinde cu 250 de euro
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Serviciul militar obligatoriu. Legea va fi adoptată după alegeri
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
ORDINUL a fost dat deja în Europa. Regulile care vor fi OBLIGATORII și în România
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'