Victor Becali nu va fi ELIBERAT CONDIŢIONAT. Decizia poate fi ATACATĂ

Victor Becali vrea să iasă din închisoare şi a depus, marţi, o cerere de eliberare din închisoare. Fostul impresar FIFA a fost condamnat în marie 2014 la 4 ani şi 8 luni de închisoare în "Dosarul Transferurilor".

25 oct. 2016, 11:04
Victor Becali nu va fi ELIBERAT CONDIŢIONAT. Decizia poate fi ATACATĂ

UPADTE: Instanţa a respins cererea de eliberare condiţionată.

Victor Becali a depus, marţi, o cerere de eliberare condiționată dorind să scape de pedeaspa pe care ispăşeşte la Penitenciarul Poarta Albă. Cererea a fost judecată şi urmează să fie de dea o decizie în cel mai scurt timp, potrivit ziarulconstanţa.ro.

„Vă rog să acceptați cererea. Am avut o sancțiune la începutul pedepsei. A fost o situație în care colegul meu a trebuit sa fie internat și i-am anuntat familia. Nu am contestat. Am încercat să nu fiu într-un litigiu cu penitenciarul”, a spus Victor Becali în faţa judecătoarei.

Decizia Judecătoriei Medgidia nu va fi definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Constanța.

Chiar dacă va fi elibarat, Victor Becali ar putea avea alte probleme. El şi fratele său, Ioan Becali, au fost audiați la finalul anului trecut după ce ar fi dat mită judecătoarei Geanina Terceanu pentru a fi achitați în prima instanță din „Dosarul Transferurilor”. Acesta e un alt dosar, care încă e în instanță, iar dacă va fi găsit vinovat s-ar putea întoarce în inchisoare.

Victor Becali a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni, alături de alţi şapte oameni de fotbal. Gică Popescu, Cristi Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Gigi Nețoiu, George Copos și Jean Pădureanu au primit pedepse între trei ani și o lună și șase ani și patru luni de închisoare.

Cristi Borcea şi fraţii Becali au cerut să fie judecaţi ÎN LIPSĂ în dosarul „Mită pentru judecătoare”

Potrivit DNA, faptele săvârșite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obținuți din transferuri fiind „spălați” prin intermediul unor firme off-shore.