Victor Ponta despre declaraţiile lui Viviane Reding: A fost o traducere specific românească

Comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, nu a menţionat negativ România, a fost o traducere "specific românească", a declarat luni premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 13:03
Victor Ponta despre declaraţiile lui Viviane Reding: A fost o traducere specific românească

„Întâi, sigur că am luat şi eu în serios, după care am văzut că, evident, n-a zis aşa şi că e o traducere specific românească. Norocul meu că m-am obişnuit cu presa română, care traduce după ureche câteodată ce-a zis Viviane Reding. (…) Biata doamnă Reding n-a zis că România sau Ungaria… Dar cine a tradus asta? ‘Adevărul’ a tradus? Dvs. nu verificaţi niciodată dacă e o veste rea, dacă e o veste bună o verificaţi. Dacă e o traducere rea, nu o verificaţi niciodată, nu vă uitaţi pe site-ul ziarului respectiv? Eu am obiceiul să verific”, a afirmat premierul Ponta.

Într-un interviu acordat publicaţiei „Die Zeit”, comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, a menţionat România şi Ungaria printre ţările în care statul de drept nu este respectat sau este chiar pus sub semnul întrebării, scriu jurnaliştii de la „Adevărul”.

„În prezent, dacă o ţară nu respectă statul de drept, avem posibilitatea să o sancţionăm. Cea mai dură pedeapsă este să-i luăm ţării respective dreptul de vot în Consiliu. Eu însă cred că avem nevoie de alte măsuri, mult mai diferenţiate, deoarece în Europa există ţări în care statul de drept este pus în pericol, iar în altele acesta este pur şi simplu încălcat”, a declarat Viviane Reding pentru ziarul „Die Zeit”.

Vicepreşedintele Comisiei Europene a confirmat la întrebarea jurnaliştilor nemţi că se referă la România şi Ungaria, dar nu doar la ele. „Am face bine dacă ne-am uita împreună cu atenţie cum funcţionează statul de drept în multe dintre ţările membre”, a completat comisarul european pentru Justiţie.

În cadrul interviului, Viviane Reding a declarat că noi măsuri de sancţionare a statelor care nu respectă statul de drept sunt necesare de luat după finalizarea crizei financiare. „Mă număr printre cei care spun că, după ce depăşim criza financiară, trebuie să mai facem şi alte schimbări în UE”, a spus Reding.