Victor Ponta: Gabriel Oprea va prelua cu totul funcţia de ministru de Interne. Miercuri fac propunerea

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la România TV, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre încetarea interimatului la Ministerul de Interne prin numirea ca ministru plin a vicepremierului Gabriel Oprea, căruia îi expiră mandatul ca interimar în cursul zilei de vineri.

04 mart. 2014, 20:28
Victor Ponta: Gabriel Oprea va prelua cu totul funcţia de ministru de Interne. Miercuri fac propunerea

„Până acceptă preşedintele hotărârea Parlamentului privind investirea Guvernului să nu ne trezim vineri că nu mai avem ministru de Interne. Gabriel Oprea o să preia funcţia cu totul, nu interimar, dar eu sper ca hotărârea Parlamentului să se aplice cu totul de mâine”, a declarat Victor Ponta.

Astfel că premierul nu exclude posibilitatea ca Oprea să depună jurământul ca ministru plin la Interne chiar în cursul zilei de miercuri. „Mâine dimineaţă fac imediat propunerea ca să nu ne trezim vineri seara că nimeni nu mai are drept de semnătură”, a avertizat Ponta.

Cât priveşte restul noilor miniştri, Ponta a spus că va mai discuta cu Traian Băsescu despre varianta cea mai bună astfel încât noii miniştri să fie instalaţi cât mai repede. Totuşi, şedinţa de mâine a noului Guvern ar putea să numai aibă loc. „Câtă vreme preşedintele nu semnează decretele, noii miniştri nu pot participa la şedinţă. Probabil o voi amâna”, a precizat şeful Guvernului.