Victor Ponta, REACŢIE la criticile Ministerului rus de Externe: Dacă mă critică Rusia, nu e de rău VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că se va pronunţa la Guvern în privinţa criticilor Ministerului rus de Externe referitoare la declaraţiile sale despre Moldova, dar a adăugat, zâmbind, că, dacă este criticat de Rusia, "nu e de rău".

17 sept. 2014, 08:54
Victor Ponta, REACŢIE la criticile Ministerului rus de Externe: Dacă mă critică Rusia, nu e de rău VIDEO

Premierul Victor Ponta a fost întrebat de jurnalişti cum comentează reacţia Ministerului rus de Externe, acesta răspunzând că va vorbi la Guvern pe această temă.

„Dacă mă critică Rusia, nu e de rău”, a adăugat totui Ponta, zâmbind.

În şedinţa de Guvern, Victor Ponta a arătat că se bucură când este criticat de la Moscova pentru că îşi doreşte ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană.

„Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru faptul că-mi doresc alături de prim-ministrul Iurie Leancă ca Moldova să fie în Uniunea Europeană până în 2018-2019. Poate că e un obiectiv prea ambiţios, dar, dacă nu ai obiective ambiţioase, nu le atingi. Cred că reunirea României cu Moldova în cadrul Uniunii Europene, nu în alt fel, e un obiectiv strategic pentru Guvernul pro-european de la Chişinău şi pentru Guvernul României şi pentru toţi cei care văd un viitor pro-european pentru Republica Moldova”, a afirmat Ponta.

Premierul a adăugat că este ‘în regulă’ dacă primeşte critici precum cele de la Moscova şi a exprimat ‘totala încredere’ că Guvernul pro-european de la Chişinău duce Republica Moldova în direcţia bună.

Vineri, Victor Ponta a afirmat, în discursul rostit în cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, că angajamentul său şi apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României.

„Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată, pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta: Obiectivul meu ca preşedinte este unirea românilor pentru România VIDEO

Marţi, Ministerul rus de Externe a transmis un comunicat în care apreciază ca iresponsabile şi inacceptabile declaraţiile premierului Victor Ponta privind „eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România”, cerând o reacţie din partea Uniunii Europene.

„Rusia este preocupată de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia”, anunţă Ministerul rus de Externe.

Rusia critică declaraţiile despre unirea României cu Republica Moldova: Sunt iresponsabile şi inacceptabile

„După cum reiese din apelurile clare făcute de candidatul în scrutinul prezidenţial din Romania în sensul realizării «celei de-a doua mari uniri» până în 2018, unele cercuri politice de la Bucureşti continuă să elaboreze planuri de anexare a unui stat vecin suveran. Rusia consideră iresponsabile şi inacceptabile declaraţii de acest fel făcute din afară, în contextul campaniei electorale din Republica Moldova”, precizează diplomaţia de la Moscova.

„Aşteptăm ca autorităţile de la Chişinău să analizeze în mod adecvat aceste declaraţii. Sperăm, de asemenea, că va exista o reacţie corespunzătoare din partea Bruxellesului şi a capitalelor statelor europene”, încheie Ministerul rus de Externe.