Chiricheş, JIGNIT de comentatorul englez: „Un bun exemplu de imigrant român venit la muncă”. Fanii au luat foc

Vlad Chiricheş, jucător la Tottenham, a fost jignit de către comentatorii englezi, în timpul meciului dintre Arsenal si Tottenham, din FA Cup.

RomaniaTV.net
04 ian. 2014, 18:56

Vlad Chiricheş, jignit în Anglia. În minutul 20 al meciului, graţie evoluţiei fotbalistului român, comentatorul englez Clive Tyldesley a spus despre Chiricheş că „e un bun exemplu de imigrant român venit la muncă”. 

Imediat, pe Twitter a început o discuţie aprinsă în care comentatorul Clive Tyldesley este criticat pentru gluma cu aluzie de ironie la adresa lui Chiricheş. „Clive Tyldesley tocmai a spus despre Chiriches că reprezintă un bun exemplu de imigrant român venit la muncă. O întoarcere la zilele în care rasismul era acceptat în viaţa de zi cu zi”, a scris un suporter.

„Comentatorii chiar au spus despre Vlad Chiricheş că joacă bine pentru un imigrant român?”, a scris un alt suporter pe Twitter.

Comentariul englezului vine după campania dusă de politicieni şi presa din Marea Britanie pentru interzicerea accesului la muncă pentru români şi bulgari. 

Vlad Chiricheş a impresionat la Tottenham, grupare la care s-a transferat de la Steaua, în urmă cu patru luni şi jumătate.

Cea mai importantă victorie la care a contribuit fundaşul român s-a consemnat pe 1 ianuarie, când echipa sa a câştigat cu scorul de 2-1 pe terenul lui Manchester United.

Chiricheş a fost ales şi de această dată Omul Meciului, iar atacantul Roberto Soldado a postat pe Instagram o poză sub care a notat: „Cel mai bun început de an, cu o victorie. Vă las cu o poză cu omul meciului, Vlad Chiricheş„.

Vezi şi Chiricheş a marcat primul gol pentru Tottenham printr-un şut senzaţional, de la 30 de metri VIDEO

Vlad Chiricheş şi mijlocaşul brazilian Paulinho, ambii de la Tottenham Hotspur, sunt doriţi de managerul Jose Mourinho la Chelsea Londra, care ar fi dispus să plătească 35 de milioane de lire (aproximativ 42 de milioane de euro) pentru cei doi, informează caughtoffside.com. 

În cele 12 meciuri în care Vlad Chiricheş a evoluat pentru Tottenham, gruparea londoneză a terminat de opt ori fără gol primit. Oferta pentru Chiricheş s-ar ridica la 15 milioane de lire sterline (aproape 18 milioane de euro). „Sunt mândru să vă prezint cea mai recentă achiziţie a noastră, Vlad Chiricheş, adică Vlad Ţepeş, sau mai simplu «The Vladiator»”, a scris directorul tehnic al clubului londonez pe contul său de twitter la prezentarea jucătorului, construind un joc de cuvinte între prenumele lui Chiricheş şi numele filmului „Gladiatorul”.