Vrei o pomană a porcului ca la carte? Cum se face o mămăligă adevărată. Reţeta secretă

Retetele de mamaliga sunt numeroase si variaza de la o regiune la alta in functie de ingredientele de care dispui si de imaginatie. Cel mai simplu fel de mancare, cu adevarat traditional, este mamaliga cu branza (branza sarata, branza de oaie).

13 dec. 2017, 10:23
Vrei o pomană a porcului ca la carte? Cum se face o mămăligă adevărată. Reţeta secretă

In trecut, mamaliga inlocuia painea, care era considerata un adevarat lux in casele de tarani, scrie all4romania.eu. Mamaliga este facuta intotdeauna proaspat pentru fiecare masa si mancata calda. Astazi, va propunem o reteta de „mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, care din pasiune pentru gastronomie, incurajeaza si promoveaza retetele autentice romanesti.

Citeşte şi Ce mânăncă vedetele în post. Combinaţia Andreei Berecleanu

Ce ne trebuie?

• 3 cesti lapte dulce;

• 1 lingurita sare;
• 1 lingura unt;

• 1 ½ ceasca malai (Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu);
• 200 g branza telemea;
• 1 ceasca smantana.
Cum prepara chef Foa sarmalele de Craciun

Citeşte şi Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm POMANA PORCULUI. Ai să renunţi imediat la ea

Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana incepe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai in lapte. De indata ce laptele incepe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu in aceeasi directie. Veti vedea mamaliga ingrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald. Taiati in felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.