Zborul MH370: O bucată din avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit ar fi fost găsită în Mozambic

Ministrul malaezian al Transporturilor, Liow Tiong, a informat că este foarte probabil ca o bucată din aparatul de zbor - Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines -  care a dispărut în data de 8 martie 2014, să fi fost găsită în Mozambic.

02 mart. 2016, 18:53
Zborul MH370: O bucată din avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit ar fi fost găsită în Mozambic

Bucata de avion, despre care se presupune că ar fi provenit de la avionul companiei Malaysia Airlines, găsită în Mozambic are toate şansele să aparţină avionului care a dipărut în martie, 2014, care avea la bord 239 de persoane. „Bucata va fi trimisă în Australia pentru a fi verificată”, a declarat Liow Tiong, ministrul malaezian al Transporturilor.

Potrivit postului de televiziunea american NBC, care citează anchetatori malaezieni şi australieni, bucata găsită ar putea face parte din stabilizatorul orizontal al aparatului Boeing 777.

Citeşte şi Zborul MH370: O bucată de avion eşuată pe o plajă din Thailanda poate dezlega enigma dispariţiei aeronavei

Până acum, numai un singur fragment dintr-o aripă a aparatului de zbor a fost găsită în iulie 2015, pe Insula La Reunion, din Oceanul Indian, potrivit Le Figaro.

Zborul MH370 care făcea legătura între Kuala Lumpur şi Beijing a dispărut de pe ecranele radarelor după ce a deviat de pe traiectoria de zbor.