Zeci de angajaţi de la o fabrică din Braşov, INTOXICAŢI cu o substanţă periculoasă. 16 AMBULANŢE au intervenit

6 echipaje SMURD şi 10 ambulanţe s-au deplasat, vineri dimineaţa, la o fabrică de piese auto din Braşov pentru a acorda primul ajutor mai multor angajaţi intoxicaţi cu o substanţă gazoasă periculoasă.

26 sept. 2014, 05:51
Zeci de angajaţi de la o fabrică din Braşov, INTOXICAŢI cu o substanţă periculoasă. 16 AMBULANŢE au intervenit

Angajaţii unei fabrici de piese auto din Prejmer, judeţul Braşov, au acuzat, vineri dimineaţa, stări de leşin şi ameţeli. La faţa locului s-au deplasat 16 echipaje de prim ajutor pentru a prelua oamenii.

Potrivit primelor informaţii, aceştia s-au intoxicat de la o scurgere de gaze.

„Activitatea este oprită. Toţi cei 250 de muncitori au fost evacuaţi, urmând ca activitatea să fie reluată după ce echipele de cercetare vor stabili cauzele producerii incidentului din această dimineaţă”, a precizat subprefectul Braşovului, Mihai Mohaci.

Numărul muncitorilor intoxicaţi a ajuns la 41, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, col. Stelian Rechiţean.

„Deocamdată, au rămas internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 17 persoane, iar o femeie însărcinată a fost transferată la maternitate. Este o intoxicaţie de moment şi până acum nu se cunoaşte substanţa care a provocat acest incident. Au fost prelevate probe, sunt la laborator, dar cel mai probabil săptămâna viitoare vom şti despre ce este vorba’, a declarat şeful ISU Braşov.

El a adăugat că angajaţii fabricii lucrau, în momentul intoxicării, cu două substanţe, în timp ce lipeau piele pe volan, unul dintre componentele maşinii. Probabil că şi ventilaţia din interiorul halei de lucru a antrenat cele două substanţe, dar în analizele efectuate persoanelor transportate la spital nu au fost depistate, a mai spus col. Stelian Rechiţean. 

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă aşteaptă rezultatul analizelor de laborator pentru a stabili dacă a fost sau nu accident colectiv de muncă. 

La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de pompieri pentru a identifica scurgerea de gaze. Angajaţii fabricilor din jur au fost evacuaţi şi trimişi acasă.