Proprietăţile minune ale pătrunjelului. Află ce poţi trata cu el

Pătrunjelul este cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor, însă este bine de ştiut că acesta este un excelent medicament natural ce te poate ajuta să tratezi numeroase afecţiuni.

RomaniaTV.net
25 mai 2016, 08:55
Proprietăţile minune ale pătrunjelului. Află ce poţi trata cu el

Banalul patrunjel conţine, printre altele, vitaminele A şi B, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, mangan, cupru etc. În plus, acestă legumă are în compoziţie de patru ori mai multă vitamina C decât citricele.

Asta face ca pătrunjelul să fie declarat un bun medicament naturist. Este detoxifiant şi regenerator, dar şi un întăritor grozav pentru imunitate.

Te scapă de paraziţii intestinali

De asemenea, pătrunjelul este un excelent remediu în numeroase afecţiuni: anemii, astenie, lipsa poftei de mâncare, dispepsie, celulită, reumatism, gută, nervozitate, pariziţi intestinali.

Citeşte şi  Cură de detoxifiere a rinichilor

Eficient în bolile renale şi urinare

În plus, pătrunjelul este un extrem de eficient tratament naturist pentru bolile renale şi urinare. Această legumă ajută la eliminarea reziduurilor din sânge şi din ţesutul renal, dar şi împiedică reabsorbţia în organism a sării.

Pe de altă parte, pătrunjelul ajută la tratarea edemelor şi a retenţiei de lichid, a oboselii şi a urinării dureroase. De asemenea, s-a dovedit a fi de folos în dizolvarea pietrelor la rinichi.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro