10 GREŞELI FRECVENTE pe care le faci când mergi la SALA DE SPORT

Te-ai hotarat sa mergi la sala de sport? Trebuie să ştii că echilibrul este regula principală atunci când faci fitness. Mulţi dintre noi aborăam greşit exerciţiile, iar rezultatele nu sunt tocmai cele aşteptate.

31 mai 2015, 06:33
10 GREŞELI FRECVENTE pe care le faci când mergi la SALA DE SPORT

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le poţi face la sala de sport:

1. Iti propui rezultate nerealiste la sala. Daca te gandesti ca acele kilograme in plus vor disparea intr-un timp scurt, s-ar putea sa ai parte de o mare dezamagire. Propune-ti scopuri cat mai realiste, pe care poti sa le atingi.

2. Nu te odihnesti suficient. O greseala imensa este sa nu te odihnesti sau sa lucrezi prea mult. Asatfel, risti sa te ransesti, sa-ti pierzi concentrarea sau sa obosesti. Trei sau patru antrenamente pe saptamana sunt suficiente.

3. Nu mananci suficient inainte de a merge de sala. Mai ales cand esti la dieta, tenmtatia sa sari peste unele mese este mare. Daca faci sport, ai nevoie de hrana. Mananca sandvisuri cu proteine si carbohidrati cu cel putin doua ore inainte de a merge la sala.

Citeşte şi Lucruri pe care să NU să le faci înainte de un antrenament

4. Ceri sfatul neprofesionistilor. Daca doresti sa ceri consiliere atunci cand faci sport, singurul in masura sa ti-o ofere este instructorul salii de fitness. Doar el stie ce e potrivit pentru tine si cum sa iti alterneze exercitiile.

5. Testezi aparate fara asistenta. Un exercitiu efectuat in mod gresit poate fi nu doar inutil, ci si foarte periculos. Intreaba-ti intotdeauna instructorul inainte de a incerca noi aparate.

Citeşte şi Exerciţiu pentru gambe şi mai sexy atunci când porţi tocuri

6. Nu faci stretching. Este foarte important sa te incalzesti si apoi sa te destinzi dupa program. Inainte de antrenamentul de la sala, incalzeste-te macar 10-15 minute, pentru a evita ranirile sau intinderile. La final, exercitiile de stretching sunt extrem de utile pentru a pastra flexibilitatea muschilor.

7. Te axezi pe un singur tip de exercitii. Nu este indicat un singur tip de exercitii fizice pentru o perioada lunga de timp, deoarece organismul se va obisnui cu ele si nu va mai raspunde prompt. Pentru a slabi si a mentine greutatea dorita este bine sa-ti provoci constant organismul, pentru a-l determina sa arda grasimile acumulate.

8. Nu bei suficienta apa. Lipsaap ei duce la scaderea puterii si andurantei. Trebuie sa bei 400 ml de apa plata inainte si dupa programul de antrenament, dar tine o sticla cu apa langa tine si in timpul programului.

Citeşte şi 4 seturi de exerciţii fizice pentru persoane supraponderale

9. Te concentrezi pe cantitate si nu pe calitate. Iti spui ca daca vei lucra mai mult, vei obtine rezultate mai rapide si mai bune. Insa nu este chiar asa, mai ales cand vine vorba despre ridicari de greutati. Daca vei lucra mai mult cu greutati mai usoare, este bine. Insa nu exagera!

10. Nu te concentrezi suficient. Problemele de la serviciu, cele din familie sau din relatia ta te vor tine departe de un program reusit si de indeplinirea dorintelor tale. Lasa grijile in vestiar, respira profund cateva minute si apoi incepe exercitiile, gandindu-te doar la ele.

Citeşte şi Cum arata o SALA de FITNESS în anii 1940: Femeile veneau coafate şi în tocuri VIDEO