10 motive sa bei apa cu lamaie. Punctul 8 te va surprinde

Dar cum mulți dintre noi nu bem suficientă apă (pentru că apa nu are gust) putem să îmbunătățim gustul apei adăugând sucul de la o lămâie stoarsă.

25 apr. 2021, 15:02
10 motive sa bei apa cu lamaie. Punctul 8 te va surprinde

Apa cu lamaie are efecte uimitoare. Ai auzit, probabil, spunandu-se ca iti face bine sa bei apa cu lamaie. Printre altele, stimuleaza sistemul digestiv, ajuta la curatarea ficatului, aduce un aport substantial de acid citric, potasiu, calciu, fosfos si magneziu in organism.

Iata si alte 10 motive sa bei apa cu putina lamaie.

1. Imbunatateste sistemul imunitar
Apa cu lamaie este bogata in vitamina C si potasiu, care stimuleaza creierul si functiile sistemului nervos, si echilibreaza tensiunea arteriala. Citricele sunt bogate în vitamina C, un antioxidant important, care ajută la protejarea celulelor față de efectele dăunătoare cauzate de radicalii liberi.

Vitamina C reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral (AVC) si hipertensiune arteriala.

Vitamina C ajută la prevenirea sau reducerea duratei răcelii comune sau chiar a gripei la unele persoane.

2. Echilibreaza PH-ul
Lamaia este unul dintre cele mai alcaline alimente. Acidul citric odata metabolizat, nu creeaza aciditate in organism, dimpotriva o reduce.

Dieta cu apa rece. Slabesti simplu si rapid 5 kg in 2 saptamani

3. Ajuta la slabire
Lamaia ajuta la reducerea poftei de mancare si contribuie la mentinerea unei diete alcaline, datorita fibrelor pectine continute de lamaie.

Totodată, antioxidanții din compoziția lămâilor îmbunătățesc rezistența la insulină și compensează efectele negative ale creșterii nivelului glicemiei, cei doi factori determinanți ai diabetului de tip 2.

Cu siguranță că, dacă ne facem un obicei din a consuma apă cu lămâie dimineața, aceasta ne va pune metabolismul în funcțiune și va ajuta corpul să se detoxifice și să elimine retenția de apă din organism.

4. Ajuta la digestie
Apa in care ai pus putina lamaie ajuta ficatul sa produca bila, reducandu-se astfel fenomene precum arsurile gastrice si constipatia.

Dieta cu apa calda. Scapi de 6 kg si iti recapeti stralucirea pielii in doar doua saptamani

5. Elimina toxine
Fiind un puternic diuretic, apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin urinari frecvente. In plus, apa cu nişte lamaie ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.