10 pasi simpli pentru o dimineata fara stres. De ce sa dai ceasul inainte si sa ai un dulapior la usa

In cazul in care ceasul tau are 5-10 minute avans te va ajuta sa te tii de program si sa nu intarzii. Alte trucuri ca sa ai o zi fara stres.

12 mai 2023, 08:24
10 pasi simpli pentru o dimineata fara stres. De ce sa dai ceasul inainte si sa ai un dulapior la usa

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-ai putea face pentru starea ta de spirit este sa incepi ziua intr-un mod pozitiv. Iar dimineata este momentul cel mai potrivit pentru a face asta.

Daca iti incepi ziua intr-un mod pozitiv vei avea parte de lucruri bune pe durata intregii zile. Iata cateva idei si sfaturi pentru o dimineata fara stres:

Organizeaza lucrurile de maine azi
Inainte de a merge la culcare intreaba-te de ce ai nevoie pentru o dimineata minunata. Raspunsurile variaza de la o persoana la alta insa reprezinta un punct de pornire. Ai grija ca hainele si lucrurile de care vei avea nevoie dimineata sa fie in ordine astfel incat sa incepi ziua cu dreptul. Procedeaza la fel si in cazul copiilor tai.

Copii adormiti
In cazul in care copilul tau este obosit dimineata inseamna ca s-a culcat mult prea tarziu. Ai grija ca cei mici sa mearga la culcare in timp util si limiteaza-le timpul petrecut in fata tv-ului sau calculatorului. Ca o regula generala, un copil de 3 ani are nevoie de 11 ore de somn, unul de 9 ani de 10 ore si unul de 14 ani de 9 ore.

Da-ti ceasul inainte
In cazul in care ceasul tau are 5-10 minute avans te va ajuta sa te tii de program si sa nu intarzii.

Amenajeaza-ti un dulapior la usa de la intrare
Aici fiecare membru al familiei isi poate organiza cele mai importante lucruri (teme, chei, pantofi) pentru dimineata. Cumpara cosulete colorate pentru fiecare membru al familiei si asigura-te ca le si folosesc.

Incurajeaza-ti partenerul sa te ajute la activitatile de dimineata
Decide ce are fiecare de facut dimineata astfel incat sa nu exista o singura persoana responsabila pentru tot.

Viaţa la ţară: povestea unei familii cu patru copii care a dat agitaţia Capitalei pe liniştea Maramureşului: „Muncim de dimineață până noaptea: magia constă, însă, în felul în care respirăm, ne hrănim, ne trăim viaţa”
Micul dejun
Desi, este un element important al zilei, este si primul la care se renunta din cauza lipsei timpului. Chiar daca nu esti genul de persoana care sa manance dimineata, trebuie sa mananci ceva pentru a-ti ridica nivelul energetic. Iaurtul si fructele, cerealele sunt usor de consumat si nu au nevoie de timp pentru a le prepara. Pentru a simplifica lucrurile, pune totul in ordine inca de seara.

De ce nu e bine să faci duș dimineața. Un reputat medic enumeră 4 motive majore pentru care ar fi recomandat să renunţi la acest obicei
Fa miscare dimineata
Ar fi bine daca poti sa te trezesti mai devreme pentru a face miscare 15-20 de minute. In cazul in care doresti sa te simti bine pe durata intregii zile, nimic nu se compara cu sportul. Daca faceti asta in familie meritati felicitati intrucat copii vostri vor capata deprinderi excelente pentru sanatatea lor pe termen lung.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.