11 trucuri psihologice care îţi fac viaţa mai uşoară

Fiecare individ este diferit în felul lui, însă psihologii au descoperit tipare comportamentale care se aplică tuturor. Foloseşte aceste trucuri psihologice pentru a-ţi îmbunătăţi abilităţile de comunicare şi a-ţi face viaţa mai uşoară.

RomaniaTV.net
23 aug. 2016, 12:11
11 trucuri psihologice care îţi fac viaţa mai uşoară

1. Vrei să afli dacă cineva te place? Alege un cuvânt dintre cele spuse de interlocutor şi de fiecare dată când foloseşte cuvântul respectiv sau sinonime, dă din cap şi zâmbeşte. Dacă te place, vei observ că va folosi cuvântul respectiv mai des.

2. Vrei ca oamenii să te ia în serios? De fiecare dată când explici ceva, spune că tatăl tău ţi-a povestit asta. Oamenii tind să ia în serios sfaturile venite de la părinţi.

3. Vrei ca interlocutorii să fie de acord cu tine? Dă din cap în timp ce vorbeşti. Acest gest se traduce prin „tot ceea ce spun este adevărat”. În plus, urmând tiparul de comportament social, oamenii din jur tind să aprobe şi ei, folosind acelaşi gest.

Citeşte şi  5 secrete pentru o viaţă lungă de la o bunică de 91 de ani

4. Dacă vrei să îţi faci loc prin mulţime, priveşe drept în faţă, în direcţia în care te îndrepţi. Vei vedea că oamenii te vor ocoli. Explicaţia este simplă. În locuri aglomerate, tindem să îi privim pe ceilalţi în ochi, pentru a şti încotro se îndreaptă şi o luăm în direcţia opusă, pentru a nu ne ciocni.

5. Dacă un cântec ţi-a rămas în minte o zi întreagă, încearcă să îţi aminteşti finalul. Potrivit efectului Zeigarnik, creierul încearcă din nou şi din nou să îşi amintească lucrurile lăsate neterminate.

6. Vrei să îţi convingi copilul să mănânce legume? Întreabă-l dacă vrea două linguri sau cinci linguri în loc să îl întrebi dacă vrea să mănânce salata sau legumele la grătar. Îi vei da impresia că el a luat decizia şi va face exact ceea ce vrei.

7. Ai impresia că te priveşte cineva? Cască şi priveşte în jur. Dacă într-adevăr era cineva cu ochii pe tine, va căsca şi el, fiindcă este contagios.

Citeşte mai mult pe feminis.ro