Boyhood, „12 ani de copilărie”, filmul cu şase nominalizări la Oscar

"12 ani de copilărie" ("Boyhood") este un film cu numai puţin de şase nominalizări la Premiile Oscar din acest an, şi asta, deoarece are la bază un caz real. Mai exact, regizorul Richard Linklater a filmat zilnic, timp de 12 ani procesul complet de maturizare al unui băieţel, ce avea o situaţie delicată în familie. Astfel, pelicula redă tranziţia între copilărie şi maturitate a fiecăruia dintre noi.

RomaniaTV.net
11 feb. 2015, 07:47
Boyhood, „12 ani de copilărie”, filmul cu şase nominalizări la Oscar

În filmul său revoluţionar, regizorul Richard Linklater se concentrează asupra lui Mason, un băieţel, aflat în primele zile de şcoală. Astfel, regizorul vrea să surprindă evoluţia personajului principal de la copilărie la adolescenţă, evoluţie marcată de-a lungul timpului de transformările fizice şi emoţionale ale personajelor.

La vărsta sa, Mason are destule pe cap din cauza surorii sale care îl şicanează mereu şi a părinţilor divorţaţi. De asemenea, pelicula reliefează şi faptul că în ciuda vârstei pe care o aveau părinţii săi, aceştia au avut curajul să înceapă o altă viaţă, chiar dacă nu făcuseră cele mai bune alegeri. Mai exact, tatăl micuţului se va maturiza şi va conştientiza care sunt adevăratele valori ale vieţii, iar mama băieţelului va avea mereu tendinţa să se îndrăgostească de bărbaţi nepotriviţi, acţiuni care îi aduc mereu probleme. Însă, cu toate acestea, micuţul Mason se va maturiza rapid şi va analiza situaţiile prin care trece fiecare într-un mod inteligent.

Din distribuţie fac parte: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke şi Elijah Smith, iar pelicula va putea fi vizionată în cinematografe începând cu data de 6 februarie.

Citeşte şi  GLOBURILE DE AUR 2015: „The Grand Budapest Hotel” şi „Boyhood”, cele mai bune filme. Lista câştigătorilor