16 români care lucrează la o fermă din Germania, confirmaţi cu noul coronavirus. Anunţul făcut de MAE

Publicat: Luni, 03 August 2020 15:55 // Actualizat: Luni, 03 August 2020 21:28 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că nu mai puţin de 16 români, care lucrează la o fermă din localitatea Jülich, landul Renania de Nord-Westfalia, s-au infectat cu noul coronavirus. Toate persoanele sunt asimptomatice şi sunt monitorizate de către un medic. La această fermă lucrează mai mulţi români, iar autorităţile germane au precizat că testarea tuturor angajaţilor va continua etapizat.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, a fost notificat de către un cetăţean român care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din localitatea Jülich, landul Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germania, cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români care activează în aceeaşi fermă. În acest context, oficiul consular a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă angajator pentru a obţine informaţii suplimentare.

Potrivit datelor comunicate de către angajator, MAE precizează că, într-o primă etapă a procesului de testare a angajaţilor, 16 cetăţeni români de la ferma în cauză au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Toate persoanele infectate sunt asimptomatice şi monitorizate de către un medic, situaţia de la fermă fiind în atenţia autorităţilor sanitare locale. De asemenea, acestora li se asigură alimente şi produse de strictă necesitate de către angajatorul german", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe, citat de News.ro.

Toţi angajaţii fermei la care lucrează românii vor fi testaţi pentru COVID-19

Reprezentanţii fermei au precizat că toţi angajaţii vor fi testaţi în mod etapizat, iar activitatea va continua, în condiţii de carantină, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

"Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă. Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu angajatorul, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19", notează sursa citată.

Numerele pentru asistenţă consulară în Germania

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: 0049 228 68 38 135; 0049 228 68 38 211; 0049 228 68 38 244; 0049 228 68 38 254, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului : 0049 (0)1735757585.

Masca devine OBLIGATORIE în Centrul Vechi al Capitalei, dar şi pe bulevarde. Comandament de urgenţă la Prefectură

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus fermă Germania muncitori români
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H