19 poliţişti au fost răpiţi de un grup de beduini egipteni în Sinai

Un grup de beduini egipteni a răpit joi 19 poliţişti, inclusiv doi ofiţeri, în Sinai, în urma morţii unui beduin într-un schimb de focuri cu poliţia, a anunţat o sursă din domeniul securităţii.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 06:38
19 poliţişti au fost răpiţi de un grup de beduini egipteni în Sinai

Beduinii i-au răpit pe poliţişti după ce le-au atacat postul, în apropiere de frontiera israeliano-palestiniană, a precizat această sursă.

Răpitorii, care i-au condus pe poliţişti într-un loc deşertic nu departe de postul de poliţie, i-au eliberat pe cei 19 poliţişti după ce au obţinut de la autorităţi ca victima să fie recunoscută ca martir şi ca familia acesteia să aibă dreptul la o indemnizaţie financiară, a adăugat sursa citată.

Potrivit agenţiei oficiale Mena, bărbaţii înarmaţi doar i-au încercuit pe poliţişti în comisariat, fără să îi răpească, şi au plecat, mai târziu, în urma unor negocieri cu lideri tribali.

De la revolta în urma căreia a fost îndepărtat de la putere fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, în februarie 2011, Egiptul este teatrul unor violenţe sporadice, uneori sângeroase, şi unei importante creşteri a infracţiunilor.

Situaţia este deosebit de dificilă în Peninsula Sinai (est), unde populaţia beduină este puternic înarmată.

De asemenea, un grup de beduini a răpit pe 3 februarie doi turişti americani şi pe ghidul lor egiptean, pe drumul către Mănăstirea Sfânta Caterina din Peninsula Sinai, însă i-au eliberat.

La sfârşitul lui ianuarie, ei au răpit angajaţi chinezi ai unei uzine de ciment în timp ce aceştia se îndreptau spre locul de muncă, reţinându-i aproximativ 20 de ore în nordul Sinaiului. Răpitorii cereau eliberarea a cinci beduini, deţinuţi în cadrul unei anchete asupra unor atentate comise în peninsulă în perioada 2004-2006.