2 primari din Iaşi avertizează asupra pericolului de a cumpăra măşti de la necunoscuţi: „Sunt stropite cu chimicale care induc leşinul”

Pe paginile de Facebook a doi primari din două comune ieşene au fost publicate avertismente alarmante privitoare la persoanele care distribuie măşti de protecţie. Aceştia le cer oamenilor să fie atenţi pentru că măştile ar putea fi impregnate cu chimicale, care le-ar induce starea de leşin.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 13:42
2 primari din Iaşi avertizează asupra pericolului de a cumpăra măşti de la necunoscuţi: „Sunt stropite cu chimicale care induc leşinul”

Primarul comunei Bârnova din Iași a publicat pe pagina sa de Facebook un anunț prin care avertiza localnicii să nu accepte măști de la necunoscuți pentru că acestea ar fi „stropite cu chimicale și induc leșinul”, potrivit stiripesurse.ro.

Sunt persoane care merg din ușă pentru a împărți măști de protecție. Aceste persoane vor afirma că este o inițiativă nouă din partea administrațiilor locale, însă nu este adevărat. Vă rog să aveți mare grijă, deoarece modul în care acționează este de a vă ruga să vă puneți masca pentru a vedea dacă vi se potrivește, iar aceste măști sunt stropite cu chimicale care induc leșinul. Dacă veți cădea pradă acestor manevre oribile, aceste persoane vă vor jefui. Vă rog să nu acceptați măști de la străini. Este un moment critic și oamenii sunt disperați, rata criminalității probabil va crește în următoarea perioadă„, a fost anunţul postat pe contul de Facebook al lui Mihai Bălan, primarul din Bârnova.

Mihai Bălan a declarat, pentru Mediafax, că nu s-a confruntat cu astfel de cazuri în comună, dar că avertismentul a fost făcut „preventiv”.

Orban, despre purtarea măştilor. „Nu poţi să impui obligativitate atât timp cât nu există. Sunt în curs de aducere 2 mil. de măşti”

La scurt timp, un anunț asemănător a fost postat și pe pagina de Facebook a primăriei din comuna Rediu. Edilul precizează că unei angajate a Primăriei din Rediu i-a venit ideea de a face postarea respectivă după ce a văzut postarea primarului din Bârnova.

A văzut o fată de la mine din primărie, care se ocupă de pagina de Facebook, că Primăria Bârnova ar fi dat că vin oameni prin sat și dau măști și că ar fi bine ca toate primăriile să anunțe așa ceva. I-am spus să scoată, că e o prostie mare acolo. Fata care se ocupă de Facebook a greșit„, a declarat pentru Mediafax Vasile Haidău, primarul comunei Rediu.

OMS, anunţ controversat: „Nu mai purtaţi măşti de protecţie dacă nu aveţi probleme”

Ambele postări au fost, ulterior, șterse. Dincolo de avertismentele alarmante, rămâne, totuşi, recomandarea de a achiziţiona măşti de protecţie doar din surse sigure.