21 de oameni au fost confirmaţi pozitiv de coronavirus la bordul unei nave de croazieră, în SUA

Noul coronavirus a fost detectat la 21 de persoane de la bordul unei nave de croazieră care a fost ţinută în largul coastei Californiei, a anunţat vineri vicepreşedintele american Mike Pence, care coordonează lupta împotriva epidemiei în Statele Unite, relatează AFP.

RomaniaTV.net
07 mart. 2020, 05:34
21 de oameni au fost confirmaţi pozitiv de coronavirus la bordul unei nave de croazieră, în SUA

Este vorba de 19 membri ai echipajului şi doi pasageri de la bordul Grand Princess, care transportă peste 3.500 de persoane şi ar urma să acosteze în curând într-un port necomercial, unde se vor face noi teste, iar bolnavii vor fi plasaţi în carantină, a adăugat Mike Pence în cadrul unei conferinţe de presă la Washington.

Numărul morţilor de coronavirus creşte alarmant în Italia

Bilanţul morţilor epidemiei de coronavirus din Italia a crescut cu 49 într-o singură zi, ajungând la 197, a anunţat vineri Agenţia de Protecţie Civilă, cea mai mare creştere într-o singură zi de la descoperirea epidemiei în urmă cu două săptămâni.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Italia a crescut vineri la 4.636, faţă de 3.858 cu o zi înainte.

Şeful agenţiei de protecţie civilă a spus că, dintre cei contaminaţi iniţial cu noul coronavirus, 523 s-au restabilit complet, faţă de 414 cu o zi înainte. Epidemia este concentrată în câteva focare din nordul Italiei, dar acum sunt confirmate cazuri în fiecare dintre cele 20 de regiuni ale ţării, în opt dintre ele înregistrându-se decese.

Citeşte şi Poate usturoiul să prevină infecţia cu coronavirus? Răspunsul oficial al MAI

Italia, ţara cea mai afectată din Europa, rămâne a doua după China din punctul de vedere al numărului de decese, dar coboară de pe locul al 3-lea pe al 4-lea în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate, după China, Coreea de Sud şi Iran.

În acelaşi timp, Spania a raportat vineri seara al treilea deces de coronavirus la Madrid, un bătrân în vârstă de 91 de ani, acesta fiind al şaselea deces cauzat de Covid-19, la nivelul întregii Spanii.