3 alimente care pot înlocui cosmeticele

Produsele naturale pentru menținerea frumuseții pielii, părului și unghiilor ar trebui să fie prima alegere pentru a nu risca să-ți fie afectată sănătatea pe termen lung.

RomaniaTV.net
12 dec. 2016, 11:45
3 alimente care pot înlocui cosmeticele

Avocado, în locul unei măști regeneratoare

Datorită acizilor grași pe care-i conține, avocado „șterge” iritațiile tenului, cicatricele de pe corp și petele lăsate de acnee. Curăță o jumătate de avocado și zdrobește-o sau pasează-o pentru a o putea aplica mai ușor pe piele. Las-o să acționeze o jumătate de oră, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.

Reține!

Este indicat să faci acest tip de tratament de 3 ori pe săptămână.

Ceaiul verde ține loc de șampon contra căderii părului

Bogat în antioxidanți, ceaiul verde previne căderea părului, îmbătrânirea prematură și combate efectele îmbătrânirii premature. Fă-ți un obicei ca, o dată la 2 zile să-ți clătești părul cu ceai verde. Înainte de a limpezi părul, înfășoară capul într-un prosop și așteaptă o jumătate de oră.

Citeşte şi  Îngrijirea pielii: ce produse cosmetice trebuie să foloseşti permanent

Oțet de mere, în schimbul loțiunii tonice

Pentru curățarea tenului, îndepărtarea excesului de sebum și echilibrarea pH-ului pielii, folosește oțet de mere diluat cu apă (3 părți oțet la 3 părți de apă). Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână pe care-l aplici cu ajutorul unei dischete din bumbac. Dacă ai un ten sensibil, adaugă apă de trandafiri. O altă soluție pentru tonifierea pielii feței, mai ales dacă ai tenul uscat, este amestecul de ceai de albăstrele și apă minerală.

Info

Oțetul de mere cu apă este util și pentru întărirea unghiilor și combaterea fungilor, deoarece are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorie și antiseptic.

Află ce alimente îți fac bine în funcție de zodie