3 alimente pe care nu ştiai că e bine să le ţii în frigider

Pe lângă mâncarea gătită, obișnuiești să ții în frigider lapte, fructe, legume. Despre unele dintre ele știi sigur că e bine să le păstrezi la rece, dar despre altele nu.

17 mart. 2017, 11:14
3 alimente pe care nu ştiai că e bine să le ţii în frigider

Nucile

De obicei le ții pe balcon sau în cămară. Te-ai gândit vreodată că ar fi bine să le ții la rece? Diminuează colesterolul rău și cresc pe cel bun. Nutriționiștii spun că grăsimile nesaturate din nuci râncezesc dacă sunt ținute mult la temperatura camerei. Și alte substanțe hrănitoare din nuci sunt afectate, astfel că proprietățile nucilor nu vor mai fi aceleași. Termenul de valabilitate se prelungește cu 6 luni dacă le ții la frigider.

Semințele de in

Sunt bogate în Omega-3 care ajută la menținerea unei sănătăți optime la nivel cerebral. Semințele de in organice au termenul de valabilitate mai mare decât cele măcinate. Dacă vor fi ținute la frigider, stomacul le va digera mai bine, putând, astfel, să rețină cât mai multe substanțe bogate nutrițional. La temperatură care nu este constantă, ele se vor oxida, devenind toxice. E posibil să declanșeze în organism procese inflamatorii. Pe cele măcinate le poți păstra la frigider, rezistând circa jumătate de an.

Vinul roșu

Se spune că este bine să bei în fiecare zi un pahar de vin roșu, de țară. Odată desigilată o sticlă de vin, e indicat s-o păstrezi la frigider, dar nu mai mult de 3-5 zile.

Producătorii de vinuri spun că principalul dușman al acestei licori este căldura, iar temperatura ideală de păstrare a acestuia este de 12-13 grade Celsius. Totuși, în frigider, temperatura este mai mică, având mai puțin de 7 grade Celsius. Din cauza lipsei umidității, dopurile se pot usca, iar aerul se va infiltra în sticlă prin porii dopului de plută, afectând astfel gustul vinului. Nu este indicat să-l ții în congelator, pentru că există riscul ca sticla să se spargă sau ca vinul să-și piardă aroma.

Află ce alimente nu trebuie ținute niciodată în frigider AICI