3 diete la modă – de ce sunt periculoase VIDEO

Promit să topească kilogramele, dar pot produce grave probleme de sănătate. Alfă de la medicul nutriționist sportiv Șerban Damian (Centrul de nutriție Superfit) ce poți păți dacă ții una dintre aceste diete la modă.

28 mai 2014, 10:57
3 diete la modă – de ce sunt periculoase VIDEO

Dieta Ketogenică

Și ea foarte la modă, dieta Ketogenică este mai agresivă pentru organsim decât regimul Dukan. Ea forțează organismul să folosească acei corpi cetonici care rezută în lipsa carbohidraților, de obicei, în condiții de foame. Dieta presupune eliminarea din alimentație a carbohidraților, fructelor, legumelor, cerealelor, permițând ceva mai multe grăsimi. Deși senzația de foame dispare destul de rapid, regimul este foarte dezechilibrat și nu este o soluție pe termen lung, pentru că la un moment dat revii la alimentația normală și toate kilogramele „pierdute” reapar. În plus, este destul de greu de ajuns în cetoză și orice gram de carbohidrați strică tot efortul de a fi ținut acest regim extrem.

Dieta Dukan

Foarte la modă, promite rezultate spectaculoase și kilograme topite în timp record. Dieta Dukan presupune într-o primă fază eliminarea aproape completă a alimentelor care conțin carbohidrați și pare să funcționeze. Uite însă ce probleme poate pune pentru sănătate această dietă

VIDEO pe Unica.ro