Cum plănuieşti o reuniune de familie

Cand trebuie sa aduni la un loc mai multi reprezentanti ai familiei, stii ca te asteapta mult stres si multa munca.

RomaniaTV.net
30 dec. 2014, 04:28
Cum plănuieşti o reuniune de familie

Poti sa planifici o reuniune de familie de sarbatori sau doar pentru o masa bogata si fara sa depui un surplus de efort daca soliciti ajutorul celorlalti membri, chiar si al copiilor. Iti oferim asadar cateva sfaturi despre cum poti sa ii aduci la un loc pe cei mici si cei mari la o masa in familie.

-> In primul rand, trebuie sa iti coordonezi toate activitatile in functie de evenimentul celebrat. Poate fi vorba de o zi de nastere, o sarbatoare sau o simpla reuniune a celor dragi pentru a petrece timpul impreuna.

-> In timp ce tu te ocupi de meniu, imparte sarcini ajutoarelor. De pilda, partenerul te poate ajuta la cumparaturi, iar copiii se pot ocupa de decoratiunile pentru locuinta si aranjamentul mesei.

-> Daca stai la casa si ai o gradina spatioasa, ai putea sa iti inviti musafirii in aer liber, mai ales daca aveti parte de vreme buna. Acest lucru le va da libertate de miscare copiilor si ii va binedispune si pe adulti.

Copiii vin in ajutor la bucatarie

-> Ai putea chiar sa le soliciti ajutorul celor mici si in bucatarie.

Vor fi bucurosi sa stea pe langa tine si sa iti dea o mana de ajutor.

-> Daca sunteti in aer liber, puteti sa ii antrenati pe ceilalti la diverse activitati distractive si jocuri pentru toate varstele. Incercati de pilda sa aduceti o minge si ideile vor veni pe loc pentru jocuri.

-> In cazul in care aveti parte de o zi ploioasa, fie ca sunteti in casa ori afara, trebuie sa aveti planificate activitati de rezerva pentru cei mici. Carticele de colorat sau jocuri precum Monopoly sau Scrabble, dupa varsta, sunt idei potrivite.

Vezi Cum planuiesti o reuniune de familie pe mami.ro