300 CP pentru Porsche Macan S Diesel, modificat de TECHART

SUV-ul Macan a devenit rapid un best-seller pentru Porsche. Cifrele de vânzări, dar şi potenţialul sportiv al modelului, au atras şi atenţia firmelor de tuning. Printre acestea se numără şi TECHART, un tuner specializat în modificarea modelelor Porsche, care a prezentat recent o versiune Macan S Diesel capabilă să dezvolte 300 CP.

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 18:39

Cele mai bine vândute versiuni ale SUV-urilor produse de Porsche, Cayenne şi Macan, sunt cele pe motorină. Lucru de neconceput pentru fanii mărcii în urmă cu mulţi ani, popularitatea modelelor diesel este incontestabilă. Cifrele de vânzări o demonstrează, şi pe acest lucru s-au bazat şi cei de la TECHART atunci când au ales ca subiect pentru un nou program de tuning versiunea Macan S Diesel.

Succesul de care se bucură Porsche Macan se datorează şi celor 258 CP şi 580 Nm pe care îi dezvoltă modelul S Diesel, varianta stock. Odată ajuns pe mâinile inginerilor de la TECHART, SUV-ul german beneficiază de un plus de 42 CP şi 90 Nm, obţinuţi prin reprogramarea gestiunii electronice a motorului. Rezultă astfel un Macan S Diesel capabil să ofere 300 CP şi 670 Nm, valori impresionante, care ajută automobilul să atingă o viteză maximă de 237 km/h. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în 5.8 secunde (faţă de 6.1 secunde pentru modelul de serie), iar sprintul de la 0 la 160 km/h durează 15.7 secunde (16.5 secunde pentru S Diesel de serie).

Din punct de vedere al designului, TECHART propune un pack exterior botezat Aero Kit I, destul de discret, caracterizat prin prezenţa unor elemente aerodinamice pentru partea din spate a maşinii (eleron, difuzor) şi a unor elemente din carbon pentru spoilerul faţă şi oglinzile laterale. Interiorul poate fi modificat la cererea clienţilor.