5 lucruri pe care părinţii trebuie să le facă. Sfaturi de la psihologii Universităţii Harvard

In plina era a tehnologiei, parintii moderni isi dau seama ca educatia copiilor nu se mai potriveste deloc cu cea pe care au primit-o ei insisi de la propriii parinti.

RomaniaTV.net
23 oct. 2018, 06:28
5 lucruri pe care părinţii trebuie să le facă. Sfaturi de la psihologii Universităţii Harvard

Daca, pe vremuri, joaca insemna fotbal pe maidane, leapsa sau alte jocuri in fata blocului, acum copiii au Pokemoni si alte aplicatii de divertisment.

Psihologii de la Universitatea Harvard ne sfatuiesc, insa, sa revenim la lucrurile simple de odinioara si sa nu le punem copiilor in maini gadgeturi de la primele zile de viata.

Iata 5 lucruri pe care parintii trebuie sa le faca, potrivit psihologilor de la Harvard. 

1. Petrece timp cu copilul tau

Viata moderna este una agitata si plina. Putini isi mai gasesc timp liber sa faca si altceva decat slujba si treburi casnice. Nu incerca, insa, sa iti acoperi lipsa din viata copilului cu cele mai scumpe jucarii sau gadget-uri.

Petrece timp cu copilul tau, citeste-i, jucati-va, mergeti cu bicicleta, interactionati ca de la om la om. Aceste lucruri simple se vor intipari in mintea copilului tau si nu va uita niciodata de ele. 

2. Vorbeste-i si asculta-l

Copilul trebuie sa stie ca este prioritatea ta numarul 1, ca atunci cand are ceva de zis poate veni la tine, chiar daca iti va placea sau nu ceea ce vei auzi. Spune-i si arata-i copilului tau ca este prioritatea ta numarul 1. Nu presupune ca daca-i arati nu mai este nevoie sa-i spui sau invers, daca-i spui nu mai este nevoie sa-i si demonstrezi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.