Cinci moduri în care să-ţi convingi şeful să-ţi dea concediu de Sărbători

Cu siguranţă ai nevoie de timp liber în timpul Sărbătorilor de iarnă. Dar nu eşti singurul. Iată cum să faci ca cererea ta să fie acceptată fără probleme de şefi, ca să te poţi bucura liniştit de Sărbători.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 19:13
Cinci moduri în care să-ţi convingi şeful să-ţi dea concediu de Sărbători

Cere concediu din timp. În mod ideal, ai făcut deja acest lucru. Dacă nu, nu e timpul pierdut. Nu te duce la şeful tau cu o cerere în ultima clipă sau după ce toată lumea a făcut asta deja.

Gândeşte-te la un plan. Dacă şeful tău e îngrijorat de munca pe care o vei lăsa neterminată, e bine să fii pregătit cu motive pentru care el nu trebuie să fie îngrijorat. Explică-i cine va acoperi îndatoririle tale în timp ce eşti în concediu și ce proiecte vei finaliza înainte să vină Sărbătorile.

Fă schimb. Dacă ai nevoie neapărat de zile libere de Crăciun, găsește o altă persoană care are nevoie de zile libere de Anul Nou şi faceţi schimb.

Negociază. Fă-i şefului tău o propunere rezonabilă. Oferă-i un compromis. În schimbul zilelor libere oferă-te voluntar pentru a coordona următorul proiect.

Citeşte şi: CALENDAR ORTODOX 2014: Când nu se fac nunţi, când pică marile sărbători religioase

Întreabă dacă poţi lucra de acasă. Nu, nu e la fel ca o vacanţă adevărată, dar vei scuti drumurile până la muncă. În funcție de locul de muncă și în domeniul în care lucrezi, s-ar putea ca şeful tău să fie de acord să îţi ofere o zi liberă cu condiția să fii disponibil prin telefon sau e-mail în timpul orelor de lucru obișnuite.

Citeşte şi: Program prelungit de Sărbători la plata taxelor şi impozitelor locale

Citeşte şi: ZILE LIBERE 2014. Ce minivacanţe vă puteţi planifica şi când pică Paştele, 1 mai şi Crăciunul