80% dintre unităţile de învăţământ au autorizaţie sanitară, 20% sunt în curs de autorizare sau nu au

80% dintre unităţile de învăţământ din ţară deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 20% sunt în curs de autorizare sau nu au autorizaţie, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale Ionel Florian Lixandru.

RomaniaTV.net
07 sept. 2018, 10:10
80% dintre unităţile de învăţământ au autorizaţie sanitară, 20% sunt în curs de autorizare sau nu au

„La acest moment, la nivel naţional 80% dintre unităţile de învăţământ deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 20% sunt în curs de autorizare sau nu au autorizaţie. Dintre acestea, o parte dintre ele sunt cuprinse în programele PNDL prin care vor fi remediate toate problemele, astfel încât să poată intra în procesul de autorizare”, a afirmat Ionel Florian Lixandru, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, 30% dintre corpurile de clădire ale unităţilor de învăţământ nu deţin autorizaţie ISU.

„În ceea ce priveşte autorizaţiile la incendiu, 55% dintre corpurile de clădire în care îşi desfăşoară activitatea învăţământul preuniversitar nu necesită o astfel de autorizare. Din restul de 45%, doar 30% nu deţin autorizaţie ISU. Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, MDRAP vor demara demersuri şi vor identifica soluţii pentru a urgenta procesul de autorizare la incendiu al acestor unităţi de învăţământ”, a spus Lixandru.