9.000 de angajați dați afară de Amazon, pe lângă disponibilizările anunțate anterior

Amazon va da afară încă 9.000 de angajați în următoarele săptămâni, măsura adăugându-se disponibilizărilor anunțate anterior.

21 mart. 2023, 17:29
9.000 de angajați dați afară de Amazon, pe lângă disponibilizările anunțate anterior
Alți 9.000 de angajați vor fi concediați de Amazon

CEO-ul Andy Jassy a anunțat, într-o notă adresată angajaților luni, că Amazon va concedia încă 9.000 de angajați în săptămânile următoare, pe lângă disponibilizările anunțate anterior, care au început în noiembrie și s-au extins până în ianuarie.

Valul trecut de concedieri a totalizat peste 18.000 de angajați și a afectat în principal angajații din grupurile sale de retail, dispozitive, recrutare și resurse umane.

Amazon a hotărât să dea afară și mai mulți angajați deoarece urmărește să eficientizeze costurile. A fost luată în considerare economie, dar și „incertitudinea care există în viitorul apropiat”, a mai spus Jassy.

Citește și: Criza din SUA cutremură giganţii tehnologici. Amazon înregistrează pierderi de două miliarde de dolari, iar profiturile Apple au scăzut cu 11%

Compania a încheiat recent cea de-a doua fază a procesului său anual de bugetare, denumită intern „OP2”.

„Principiul primordial al planificării noastre anuale din acest an a fost să  fim mai supli, făcând acest lucru într-un mod care să ne permită să investim în continuare puternic în experiențele cheie pe termen lung ale clienților, despre care credem că pot îmbunătăți semnificativ viața clienților și Amazon în ansamblu”, a mai spus CEO-ul companiei.

După Amazon, Meta va desființa 10.000 de locuri de muncă

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, a anunţat marţi că va desfiinţa 10.000 de locuri de muncă, la doar patru luni după ce a disponibilizat 11.000 de angajaţi, devenind prima mare companie din sectorul de tehnologie care anunţă al doilea mare val de disponibilizări.

Citește și: eMAG, Amazon și alte 9 platforme au semnat un acord de cooperare cu statele membre pentru a elimina produsele periculoase de pe site-urile lor

„Ne aşteptăm să ne reducem efectivele cu aproximativ 10.000 de persoane şi să închidem aproximativ 5.000 de posturi suplimentare pe care nu le-am ocupat încă”, a declarat directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, într-un mesaj trimis angajaţilor.

Aceste noi disponibilizări fac parte dintr-o restructurare mai amplă a Meta, conform căreia structura organizaţională a companiei va fi diminuată, o serie de proiecte de importanţă redusă vor fi anulate iar ritmul angajărilor va fi încetinit.