Incendiile care au răvăşit Australia au provocat pagube de 90 de milioane de dolari VIDEO

Peste 1500 de pompieri se luptă cu incendiile care au atins în anumite zone chiar şi 30 de metri înălţime. Efortul acestora este însă îngreunat de căldura excesivă şi vântul puternic.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 06:15
Incendiile care au răvăşit Australia au provocat pagube de 90 de milioane de dolari VIDEO

Cel puţin o persoană a murit şi peste 300 de case au fost distruse sau afectate în urma celui mai grav incendiu de vegetaţie din ultimii 10 ani. Autorităţile au decretat stare de urgenţă într-unul dintre cele mai afectate state din estul continentului.

Pompierii se luptă cu flăcările care, în unele zone, au atins înâlţimea de 30 de metri. Peste 200 de locuinţe au fost distruse de flăcări la vest de Sydney, cea mai mare parte în localitatea Springwood, situată în zona turistică Blue Mountains. Companiile de asigurări au primit peste 850 de reclamaţii referitoare la distrugeri privind locuinţe, magazine şi vehicule, potrivit agenţiei de presă AAP, citată de Agerpres.

Pompierii au încercat în cursul nopţii să evite ca incendiile din Springwood, Mount Victoria şi Lithgow să se unească într-un singur front.

Şeful guvernului local din statul New South Wales, Barry O’Farrell, a declarat duminică stare de urgenţă în întreaga sa jurisdicţie, unde sunt circa 50 de incendii, dintre care 15 sunt în afara oricărui control, aceasta fiind cea mai gravă criză din ultimii 45 de ani.

De joi, flăcările au pârjolit 37.000 de hectare şi au distrus cel puţin 208 case. Un bărbat în vârstă de 63 ani şi-a pierdut viaţa în timp ce se lupta cu flăcările în apropiere de locuinţa sa din Lake Munmorah, la 124 de kilometri nord de Sydney.

Citeşte şi Un oraş din Serbia a fost înghiţit de fum VIDEO

Mai multe curse aeriene au suferit întârzieri pe aeroporturile din Sydney ca urmare a slabei vizibilităţi provocate de norul dens de fum provenit de la focarele din Blue Mountains.

Meteorologii prevăd în continuare temperaturi de peste 30 de grade, iar vântul cu viteze de o sută de kilometri pe oră ameninţă să agraveze valul de incendii în acest stat australian.