Cântăreţul Doru Stănculescu, ridicat de jandarmi în timpul protestului de la Cotroceni VIDEO

Doru Stănculescu, cântăreţ şi intrumentist de muzică folk, susţine că în timpul protestului de vineri seară, de la Cotroceni, a fost ridicat cu forţa de către jandarmi şi dus la secţia 22 de poliţie, pentru tulburarea liniştii publice, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 11:23
Cântăreţul Doru Stănculescu, ridicat de jandarmi în timpul protestului de la Cotroceni VIDEO

Doru Stănculescu a povestit, sâmbătă, la Antena 3 că vineri seară se afla pe trotuarul din faţa Palatului Cotroceni, unde venise cu un banner. El a spus că a fost ridicat de jandarmi, urcat „cu forţa” într-o dubiţă şi dus la secţia 22 de poliţie.

Aici a stat trei ore şi i s-a făcut proces verbal pentru tulburarea liniştii publice şi ofensă a autorităţilor publice, cu amendă între 200 şi 1.000 de lei, pe care spune că a refuzat să-l semneze, a mai povestit Doru Stănculescu.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, sâmbătă, că au fost identificate 13 persoane care au antecedente în organizarea de astfel de manifestări publice, fără autorizaţie.

Vineri seară, peste 1.000 de bucureşteni au protestat la poarta Palatului Cotroceni. Ei se strânseseră iniţial în Piaţa Universităţii, în semn de solidaritate cu fostul subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, însă apoi totul s-a transformat într-o manifestaţie anti-Băsescu, iar lumea a plecat spre Palatul Cotroceni. Dacă acolo nu au primit niciun răspuns la nemulţumirile lor, acesta vine din partea Jandarmeriei Bucureşti, sub forma unui anunţ că toată lumea va fi amendată, de la organizatori până la ultimul participant pentru că protestul nu a fost autorizat.

Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au avut loc vineri seară şi în Braşov, Timişoara şi Sibiu.