Îşi săpa liniştit grădina, dar a făcut o descoperire ULUITOARE şi a alertat autorităţile

Un bărbat din comuna doljeană Podari a făcut o descoperire uimitoare în propria grădină, în timp ce efectua lucrări agricole de primăvară.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 15:43
Îşi săpa liniştit grădina, dar a făcut o descoperire ULUITOARE şi a alertat autorităţile

Locuitorul din satul Livezile a descoperit în propria grădină o ghiulea de circa 20 de kilograme, datând din Al Doilea Război Mondial.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, căpitanul Florin Cocoşilă, a declarat că imediat după ce a descoperit obiectul, bărbatul a sunat la 112, iar o echipă a Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru asanarea ghiulelei.

Citeşte şi Povestea FASCINANTĂ a celui mai bătrân veteran de război. Află povestea românului care s-a pensionat în 1965

„Echipa pirotehnică a ridicat obiectul, iar misiunea de asanare s-a desfăşurat fără probleme, ghiuleaua fiind depozitată în loc special amenajat în vederea distrugerii controlate într-un poligon”, a spus Cocoşilă.

Acesta a mai afirmat că cetăţenii trebuie să ştie că în momentul în care descoperă muniţii neexplodate au obligaţia să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în foc, să nu aprindă focul în zonă, să nu încerce să demonteze focoasele sau alte elemente componente, să nu îi lase pe copii să se joace cu acestea şi să anunţe imediat cel mai apropiat post de poliţie sau să sune la 112.

Citeşte şi A fost descoperită comoara secretă a naziştilor: valorează un miliard de euro