Vitaminele şi suplimentele alimentare îţi pot afecta grav sănătatea! Află care sunt cele mai periculoase

Multe persoane au impresia că suplimentele alimentare nu le pot face niciun rău. Un studiu realizat recent arată însă contrariul, iar medicii atrag atenţia că în combinaţie cu alte medicamente sau administrate fără prescripţie medicală suplimentele alimentare pot duce la afecţiuni grave.

RomaniaTV.net
07 mai 2014, 08:19
Vitaminele şi suplimentele alimentare îţi pot afecta grav sănătatea! Află care sunt cele mai periculoase

Iata care sunt cele mai periculoase suplimente alimentare si de ce nu este bine sa le iei niciodata fara sa ceri sfatul medicului:

1. Multivitaminele

Multivitaminele contin o multime de ingrediente, de aceea multe dintre brandurile de specialitate ofera informatii si consultatii inainte de administrarea lor. Cu cat suplimentele alimentare contin mai multe elemente nutritive, cu atat exista sanse mari ca unele ingrediente sa interactioneze cu alte medicamente pe care le iei, spun specialistii. Asadar, mare atentie la administrarea lor.

Dr. Oz: 8 vitamine esenţiale şi alimentele în care le găseşti

In plus, in mai mult de 25 la suta din cazuri, nivelurile de vitamine si minerale de pe etichetele suplimentelor nu se potrivesc cu doza reala, a demonstrat un studiu realizat in 2011 de compania ConsumerLab. Acest lucru inseamna ca multivitaminele ar putea sa nu fie potrivite in anumite combinatii si pot fi chiar o amenintare pentru sanatate in doze mari.

Citeşte continuarea pe Ele.ro.