Putin precizează: Rusia NU vrea să reînvie IMPERIUL SOVIETIC, ci doar INTEGRARE în fostul spaţiu sovietic

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, acuză Occidentul că a declanşat un război informaţional împotriva ţării sale. El a precizat că nu intenţionează să refacă fosta Uniune Sovietică, ci vrea doar să folosească avantajele competitive pe care le au ţările postsovietice.

RomaniaTV.net
25 mai 2014, 06:56
Putin precizează: Rusia NU vrea să reînvie IMPERIUL SOVIETIC, ci doar INTEGRARE în fostul spaţiu sovietic

Rusia NU intenţionează să reînvie imperiul sovietic. O spune liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care acuză Occidentul că a declanşat un război informaţional împotriva ţării sale. De-asemenea, preşedintele rus avertizează că sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi SUA nu pot izola Rusia pe scena internaţională.

Citeşte şi Rusia NU vrea să REFACĂ GRANIŢELE fostei URSS, dar este cu ochii pe ROMÂNIA

Vladimir Putin a explicat, în cadrul Formului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, că Rusia îşi doreşte integrare în spaţiul postsovietic, dar nu pentru a reconstrui URSS, ci pentru a folosit avantajele competitive pe care le au ţările postsovietice.

„Se încearcă să ni se pună această etichetă, potrivit căreia noi am avea intenţia de a reface imperiul, Uniunea Sovietică, şi de a-i supune pe toţi influenţei noastre. Este absolut fals”, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Citeşte şi Lista oficialilor ruşi vizaţi de sancţiunile UE

Liderul de la Kremlin a subliniat că sancţiunile occidentale vor avea efecte negative asupra Rusiei, dar şi asupra economiei europene şi celei globale.

„Consider sancţiunile contraproductive, dictate de dorinţa de a forţa Rusia să dezvolte relaţii internaţionale care nu corespund normelor internaţionale şi intereselor comune”, a mai punctat liderul de la Kremlin.

Citeşte şi Putin: Sancţiunile occidentale împotriva Rusiei vor avea un efect de bumerang

Cât priveşte criza ucraineană, preşedintele Rusiei a respins posibilitatea izbucnirii unui nou Război Rece cu Occidentul. De-asemenea, Putin a reiterat că ţara sa va respecta alegerea poporului ucrainean la alegerile de duminică, iar Moscova va coopera cu noile autorităţi de la Kiev.