Rusia are o LISTĂ secretă cu REPRESALII. Care sunt STATELE şi PERSOANELE vizate

Rusia a pregătit un document secret în care sunt enumerate acţiunile ce vor fi întreprinse de Moscova contra statelor occidentale dacă acestea din urmă vor înăspri sancţiunile împotriva ei ca urmare a susţinerii separatiştilor din Ucraina ce a succedat anexării Crimeii, a afirmat vineri consilierul economic al Kremlinului, Andrei Belousov, într-o declaraţie acordată postului de televiziune Rossia-24, citat de agenţia Reuters.

RomaniaTV.net
23 mai 2014, 17:37
Rusia are o LISTĂ secretă cu REPRESALII. Care sunt STATELE şi PERSOANELE vizate

‘Pot să spun că această strategie, sau, dacă nu este o strategie, o tactică, a fost stabilită şi este înscrisă într-un document care, din raţiuni evidente, este secret’, a spus consilierul lui Vladimir Putin. ‘Fie că este vorba despre sancţiuni individuale ori împotriva companiilor, sancţiuni sectoriale, cuprinzătoare ori sistemice, fie că vizează sau nu sistemul bancar, acţiuni corespunzătoare au fost stabilite pentru fiecare dintre aceste nivele’, a explicat Belousov. ‘Aşadar, dacă se întreprinde ceva împotriva Rusiei, ştim cum să reacţionăm suficient de repede’, a indicat el.

Cât despre preşedintele Putin, el a afirmat în aceeaşi zi, la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, că dacă numele lui s-ar fi regăsit pe lista oficialilor ruşi sancţionaţi de SUA şi UE, atunci s-ar fi adresat instanţelor juridice internaţionale.

Citeşte şi Rusia ameninţă SUA şi Canada cu represalii

Preşedintele rus a mai ameninţat cu acceaşi ocazie că sancţiunile vor avea efect de bumerang pentru economiile statelor occidentale, întrucât companiile acestora vor pierde piaţa rusă, unde au investit masiv şi au câştigat cu greu poziţii pe care vor trebui să le cedeze concurenţilor.

Întrebat despre această opinie a şefului său, Andrei Belousov s-a arătat total de acord cu ea. ‘Vă pot spune ce cred eu: partenerii noştri occidentali, colegii noştri care lucrează în Rusia, sunt mult mai îngrijoraţi de sancţiuni decât suntem noi (…) Este cazul companiilor germane, franceze, italiene, adică societăţi care sunt suficient de puternic reprezentate aici’, a susţinut consilierul lui Putin.