Oprah Winfrey, acuzată de „ignoranţă” în ceea ce priveşte India

Celebra prezentatoare şi realizatoare de emisiuni de televiziune Oprah Winfrey a intrat sub focul criticilor care o acuză de "ignoranţă" şi de "perpetuare de stereotipuri" în ceea ce priveşte India, într-o emisiune ce a fost transmisă recent, conform publicaţiei Hollywood Reporter.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 13:54
Oprah Winfrey, acuzată de „ignoranţă” în ceea ce priveşte India

Vedeta de televiziune şi-a documentat călătoria din ianuarie, din Asia, şi o prezintă în două părţi, în cadrul emisiunii sale, „Oprah’s Next Chapter”, ce a fost prezentată şi în India la sfârşitul săptămânii trecute, scrie Agerpres.

Conducerea unuia dintre cele mai mari posturi de televiziune din India, CNN-IBN, a publicat o scrisoare deschisă postată pe site-ul său de un telespectator.

„În calitate de personalitate publică responsabilă, al cărei show de televiziune este preluat peste tot în lume, ar fi trebuit să vă faceţi lecţiile mai bine”, conform mesajului de la telespectator.

Telespectatorul s-a referit la comentariile făcute de Oprah cu privire la obiceiul indienilor de a mânca direct cu mâna, fără a folosi tacâmuri. „Faptul că mâncăm folosind mâinile este o tradiţie bine înrădăcinată şi nimeni în India nu se ruşinează de acest lucru”, conform mesajului.

Un alt critic a postat un mesaj pe site-ul Firstpost.com susţinând că acest proiect este „miop, nedocumentat, ignorant şi tendenţios”.

Un editor al unui popular ziar indian, Daily Bhaskar, a publicat în acest sens un articol cu titlul „Snoaba Oprah îşi bate joc de India”.

„Într-un stil de un snobism tipic american, auto-proclamata regină a talkshow-urilor a încercat să prezinte o poveste lacrimogene superficială”, conform articolului menţionat.

„Oprah Winfrey a prezentat India aşa cum se aşteaptă occidentalii să o vadă, stereotip după stereotip”, se mai menţionează în articol.