Dacă vrei ca povestea colesterolului rău crescut să fie nimic mai mult decât o poveste, atunci adoptă în alimentația ta zilnică următoarele alimente și bucură-te de nutrimenții lor.
Unul dintre cele mai sănătoase alimente de care poț profita este uleiul de măsline, îl poți adăuga la salată, sau la prepararea diverselor preparate. Însă este bine să ăl consumi cu moderație, deoarece acesta are multe calorii.
O sursă excelentă de fibre solubile, fasolea neagra, fasolea ochi negri, fasolea rosie kidney, lintea sunt o alegere sănătoasă și sațioasă de care te poți bucura zilnic.
Fasolea conține acid folic, vitamina B care este benefică pentru inima ta. Astfel că este indicat să gătești mai des leguminoase: linte, naut, soia.
Și cerealele integrale sunt o alegere sănătoasă care te ajută să menții un echilibru al colesterolului în organism, inclusiv tărâțele la micul dejun și orezul brun sau salbatic. Fibrele oferite de acestea sunt fibre solubile. Mănâncă cel putin doua porții de cereale integrale pe zi.
Fructele sunt recunoscuta ca având un conținut ridicat de fibre, și astfel îți pot crește valorile colesterolului HDL în timp ce te ajută să reduci nivelul colesterolului LDL. Consumă-le sub formă de smoothe, de salată sau piure în care să adaugi tărâțe ori cereale. Și peștele este o alegere bună, mai ales că acesta conține acizii grași Omega-3. Alege să consumi variante de pește gras, cum ar fi somonul, macroul, tonul, sardinele și păstrăvul.
Ambele conțin acizi buni entru organismul tău mai ales semințele de in care îți aduc un aport bun de aciziz grași Omega-3.Vegetarieni folosesc semințele de in ca sursă de Omega-3, însă ideal ar fi să consumi aceaste semințe deja măcinate, altfel organismul nu le poate descompune. Nucile, îți oferă și ele grăsimi sănătoase, benefice mai ales pentru inimă. Sunt bogate în fibre , conțin steroli vegetali care blochează absorbția colesterolului în corpul tau. Poți s le consumi ca gustare, sau să le incluzi în preparatele de la mesele tale.
Află 6 mituri despre colesterol AICI