Aer polar peste România după căldura anormală de Crăciun. Cum va fi vremea la început de 2020

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că după Crăciun temperatura aerului va scădea treptat. Ploile şi ninsorile îşi vor face apariţia în perioada sărbătorilor. 
Romania TV
23 dec. 2019, 11:46
Aer polar peste România după căldura anormală de Crăciun. Cum va fi vremea la început de 2020

MUNTENIA

În intervalul 23-31 decembrie temperatura aerului va scădea treptat, de la o valoare medie regională a temperaturilor maxime de 13 grade, spre aproximativ 1 grad, vremea devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Apoi se va înregistra o ușoară încălzire, astfel încât, pe 5 ianuarie, media maximelor termice va fi de 6…7 grade. Regimul termic
nocturn va fi, de asemenea, în scădere treptată, iar media minimelor va coborî spre -6…-4 grade în intervalul 31 decembrie – 5 ianuarie, față de o medie de 9 grade la începutul intervlaului de prognoză.
Precipitații slabe vor fi posibile în 23, 27, 28 și 29 decembrie.

OLTENIA

Până în data de 31 decembrie vremea va fi într-un proces de răcire treptată, care va determina scăderea valorilor termice diurne de la o medie regională de aproximativ 10 grade în prima zi, până la 1…2 grade la sfârșit de an. Apoi temperatura aerului va crește de la o zi la alta, iar pe 5 ianuarie media maximelor va fi de 6 grade. Temperaturile nocturne vor scădea de la o valoare medie de aproximativ 8 grade la începutul primei săptămâni de prognoză,
spre -5…-4 grade în intervalul 31 decembrie-5 ianuarie.
Precipitații slabe cantitativ se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare pe 22, 27, 28 și 29 decembrie.

BANAT

Valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, de la o zi la alta, până în jurul datei de 28 decembrie, însă vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maximele diurne în medie de 5…8 grade și minime 0…4 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu valori
diurne de 2…5 grade și nocturne de -4…-2 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii.
Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 decembrie.

CRIŞANA

Până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, de la o zi la alta, însă vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice în această perioadă din an; astfel, maximele diurne vor fi în medie de 5…8 grade, iar minimele de 0…4 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, cu valori diurne de 2…5 grade și nocturne de -5…-2 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 decembrie.

TRANSILVANIA
Până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, de la o zi la alta, însă vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice în această perioadă din an; astfel, maximele diurne vor fi în medie de 5…8 grade, iar minimele de 0…4 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, cu valori diurne de 2…5 grade și nocturne de -5…-2 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii.
Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 decembrie.

MARAMUREŞ

Până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, de la o zi la alta, continuând totuși să se situeze peste cele normale în această perioadă din an; astfel, cele maxime diurne vor fi în medie de 4…6 grade, iar minimele de -2…2 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o
probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele climatologic specifice, cu valori diurne de 0…3 grade și nocturne de -6…-3 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii.
Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere pe parcursul primei săptămâni.

MOLDOVA
Până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, însă vor continua să se situeze peste cele normale în această perioadă a anului. Astfel, cele maxime diurne vor fi, în medie, de 4…8 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre -1…3 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu valori diurne de 0…3 grade și nocturne de -6…-3 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii.
Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima parte a intervalului, dar cu precădere în jurul datelor de 23 și 28 decembrie.

DOBROGEA

Regimul termic va fi în scădere de la o zi la alta, până pe 31 decembrie, când se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime diurne de 1…2 grade, față de cea de 15 grade de la începutul intervalului de prognoză. Ulterior, între 1 și 5 ianuarie, valorile termice vor crește treptat, spre 7 grade, în medie, la finalul celei de a doua săptămâni. Regimul termic nocturn va avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere până spre 1 ianuarie, apoi este posibilă o creștere treptată. 
Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, va fi mai mare în perioada 23 – 30 decembrie, apoi va scădea semnificativ.

LA MUNTE
Temperaturi pozitive se vor mai înregistra doar la începutul intervalului de prognoză, când se va înregistra o medie termică de 3 grade. Apoi regimul termic va fi caracterizat de temperaturi negative, atât noaptea cât și ziua, cu cele mai scăzute valori, respectiv -6 grade ziua și -12 grade noaptea, în jurul datei de 31 decembrie, după care va urma o ușoară creștere a valorilor termice, care se vor menține însă sub limita de îngheț.
Probabiltatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Specia care a invadat România. Atacă direct culturile de legume și nimic nu îi face rău
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Trebuie să transmită asociației de proprietari
Playtech.ro
Cum reușesc japonezii să doarmă relaxați fără aer condiționat sau ventilator, chiar și în timpul caniculei. Metodele simple
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Pensionarii, îngenuncheați de măsurile de austeritate. Analist: „Statul ar fi trebuit să fie primul afectat”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Invazia care a întunecat cerul. Roiuri de lăcuste au pus stăpânire pe munți și orașe
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cutremur azi dimineață în România! În ce zonă s-a produs seismul
Cancan.ro
Dublă tragedie la Iași! Mamă și fiu, morți după ce au consumat acest aliment
Playsport.ro
Băiat de 8 ani, găsit trăind printre câini. Nu știe să vorbească, comunică doar prin lătrat și...
Capital.ro
A murit marea actriță. A fost una dintre cele mai frumoase și iubite artiste
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Aproape o sută de mii de români și-au primit deja banii de pensii! Peste 900.000 de oameni cotizează în continuare
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Financial Times: Unirea dintre „urs” și „dragon” sperie Occidentul. Cum îl poate folosi Xi pe Putin