Traian Băsescu, după exit-pollurile la alegerile parlamentare 2020: PMP va avea peste 7% fără redistribuire

Traian Băsescu a făcut primele declaraţii după ce rezultatele exit-pollurilor au pus PMP pe ultimele poziţii ale partidelor care intră în Parlament. Fostul preşedinte susţine că PMP va avea peste 7% dintre voturi fără redistribuire.

RomaniaTV.net
06 dec. 2020, 21:20
Traian Băsescu, după exit-pollurile la alegerile parlamentare 2020: PMP va avea peste 7% fără redistribuire

Traian Băsescu, după exit-pollurile la alegerile parlamentare 2020. Ce a spus fostul preşedinte după primele cifre cu privire la voturile de la alegerile parlamentare din 2020: Avem o slabă participare, dar avem o legitimitate slabă

„Dacă era rezultatul sub 5% vorbeam eu primul, în primul rând PMP a arătat că se poate şi fără băsescu. Nu am candidat, nu am fost la televizor. Nu că nu am vrut, nu s-a putut. Trebuie să fim atenţi la evoluţia numărătorii voturilor. PMP va avea peste 7% fără redistribuire.

Îi felicit pe toți cei care au dus această campanie în condiții de pandemie.

Avem o slabă participare, dar avem o legitimitate slabă. Va fi un Guvern cu o legitimitate fragmentată și va avea o susținere la limită în parlament. Asta trebuie să-i dea de gândit lui Klaus Iohannis, dar și prezentața la urne. Bătălia va fi între PSD și PNL. Eu sper ca Iohannis să facă și să trimită PSD-ul în opoziție.”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a gafat  la ieșirea de la urne, când a fost rugat să spună pentru ce a votat la alegerile parlamentare

Acesta a declarat că a votat pentru „dreapta”, dar a spus și numele partidului cu care a votat. Conform legii, politicienii nu au voie să menționeze numele partidelor în afara perioadei campaniei electorale.

„Sunt probabil alegerile în care opţiunile sunt cel mai clar definite, stânga vrea să ducă banii în consum, dreapta vrea să ducă banii în dezvoltare. Opţiunea mea este pentru dezvoltarea ţării şi nu pentru consum. Din acest motiv am votat pentru dreapta”, a transmis Traian Băsescu jurnaliştilor după ce şi-a exercitat dreptul de vot, conform News.ro.

Potrivit Capitolului XI, Art. 98 din Legea privind Organizarea Alegerilor Parlamentare, este interzisă „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, o anumită alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale ori un candidat independent”.

Citeşte şi: Exit-poll SOCIOPOL – ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Egalitate PSD-PNL. Surpiza totală a scrutinului din 6 decembrie