Grecia ia măsuri drastice! Ţara va intra în izolare generală pentru a limita răspândirea coronavirusului

Grecia va intra de luni în izolare generală. Întreaga populaţie va fi izolată la domiciliu pentru a limita propagarea noului coronavirus, a anunşat duminică premierul Kyriakos Mitsotakis. 

RomaniaTV.net
22 mart. 2020, 18:19
Grecia ia măsuri drastice! Ţara va intra în izolare generală pentru a limita răspândirea coronavirusului

„Am dispus să fie luate toate măsurile corespunzătoare pentru aplicarea interzicerii deplasărilor inutile în ţară”, a declarat şeful guvernului elen într-un mesaj televizat adresat naţiunii.

Grecia a înregistrat duminică 94 de cazuri noi de coronavirus, numărul total al infectărilor ajungând la 624, dintre care 15 decese.

Citeşte şi: Amendă urişă pentru un preot din Iaşi! Acesta a ţinut o slujbă cu 50 de persoane în plină stare de urgenţă naţională

„Este poate ultimul pas, unul care trebuie făcut imediat şi nu în zadar”, a mai spus Mitsotakis. „Trebuie să protejăm binele comun, sănătatea noastră”, a adăugat şeful guvernului elen.

Referindu-se la Italia, care a raportat aproape 800 de noi decese sâmbătă, Mitsotakis a spus că este de datoria lui să prevină ca o astfel de tragedie să lovească Grecia.

Citeşte şi: Femeie din Filiaşi, decedată în timp ce se afla în izolare la domiciliu

„Nu trebuie să ajungem în punctul în care va trebui să alegem cine trăieşte şi cine moare”, a spus el.

Începând de luni va fi permisă deplasarea pe străzile Greciei doar a celor care merg sau se întorc de la muncă, cumpără alimente sau medicamente sau merg la medic.