Prinţul Paul al României ar fi fost depistat în Italia. Ar fi vorbit cu soţia sa la telefon chiar în ziua condamnării

Prinţul Paul al României, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul "Ferma Băneasa", ar fi fost depistat în Italia, nu în Portugalia, statul în care soţia sa, Lia, le-a spus anchetatorilor că s-ar afla.
Razvan Mihalascu
28 dec. 2020, 12:48
Prinţul Paul al României ar fi fost depistat în Italia. Ar fi vorbit cu soţia sa la telefon chiar în ziua condamnării
Prințul Paul a fugit în Portugalia

Prinţul Paul al României ar fi fost depistat în Italia, au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru România TV. Oamenii legii sunt pe urmele lui, după ce iniţial l-au căutat în Portugalia. Căutările pe teritoriul statului portughez au avut loc după ce prinţesa Lia, soţia prinţului Paul, le-ar fi spus poliţiştilor şi procurorilor că ştie că prinţul a plecat în Portugalia, cu două săptămâni înainte de pronunţarea definitivă din dosarul Ferma Băneasa.

Rămâne de văzut în cât timp va fi prins Paul al României. Între timp, prinţesa Lia discută cu avocaţii pentru a-şi salva soţul prin căi extraordinare de atac.

Dacă Prinţul Paul se află în Italia, autorităţile judiciare ar putea întâmpina dificultăţi în a-l extrăda. În urmă cu aproape două săptămâni, instanţa Curţii de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

De asemenea, fugarul Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei, Paolo Fantauzzi. Sentinţa Curţii de Apel Napoli de a nu îl extrăda pe afacerist a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian.

Citeşte şi: Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România. Decizia a rămas definitivă

Surse din rândul anchetatorilor spun că prinţesa Lia ar fi discutat cu prinţul Paul ultima oară la telefon chiar în ziua în care ÎCCJ s-a pronunţat definitiv în dosarul „Ferma Băneasa”.

Pe 18 decembrie, Prinţul Paul al României a fost pus pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română, după ce nu a fost găsit acasă pentru aplicarea mandatului de arestare. După ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Citeşte şi: Prinţul Paul de România a fost dat în urmărire internaţională. Ar fi fugit în Portugalia după condamnarea în dosarul „Ferma Băneasa”

Prinţul Paul al României ar fi fost depistat în Italia. ÎCCJ face verificări în dosarul „Ferma Băneasa”

Verificările dispuse de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Corina Alina Corbu, privind respectarea legii şi regulamentelor în legătură cu repartizarea aleatorie a dosarului Ferma Băneasa, în care au fost condamnaţi omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi avocatul Robert Mihăiţă Roşu încep luni. Ulterior, se vor face verificări privind repartizarea aleatorie a dosarelor la toate secţiile ÎCCJ, conform News.ro.

În urmă cu aproape o săptămână, având în vedere aspectele vehiculate în spaţiul public, privind modalitatea de repartizare aleatorie a dosarului, precum şi, în general, referitor la respectarea dispoziţiilor legale şi regulamentare privind repartizarea aleatorie a cauzelor la nivelul instanţei supreme, în scopul cercetării cu celeritate a tuturor chestiunilor astfel invocate, pentru asigurarea încrederii publicului în Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru apărarea prestigiului acesteia, prin ordinele de serviciu emise la data de 21.12.2020, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus verificări.

În prima fază, derulată în perioada 28-30.12.2020, este verificată respectarea dispoziţiilor legale şi regulamentare privind repartizarea aleatorie a dosarului penal nr.345/64/2016.

În a doua fază, derulată în perioada 04-18 ianuarie 2020, se vor face verificări cu acelaşi obiect la nivelul tuturor secţiilor şi formaţiunilor de judecată ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Totodată, în ceea ce priveşte dosarele penale va fi verificată respectarea termenelor privind transmiterea/primirea dosarelor la/de la parchet pentru motivarea căilor de atac”, a transmis, marţi, ICCJ, într-un comunicat de presă.

Verificările sunt făcute de către vicepreşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu sprijinul logistic şi tehnic al prim-magistratului asistent al instanţei supreme şi al compartimentului IT, iar rezultatele ambelor verificări vor fi făcute publice.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit cinci ani de închisoare, iar Prinţul Paul – trei ani şi patru luni, iar avocatul Robert Mihăiţă Roşu – cinci ani. De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. ICCJ i-a obligat pe cei condamnaţi la plata mai multor sume de bani, iar terenurile revin statului român.

Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a reacţionat după condamnarea avocatului Mihăiţă Roşu, calificând drept inacceptabilă ”represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”. UNBR anunţa că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în această cauză.

De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reacţionat după ce Uniunea Naţională a Barourilor din România şi-a manifestat dezacordul faţă de condamnarea avocatului, precizând că discursul public la adresa serviciului public al justiţiei ar trebui să se caracterizeze prin rigoare, echilibru şi o minimă echidistanţă din partea tuturor persoanelor implicate.

 

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă când te trezești dimineața cu urme de pernă pe față. Explicația care te va uimi
Capital.ro
Mașinile diesel care urmează să fie interzise. Li se va ridica dreptul de circulație. Decizie UE
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Român delegat la o secție de votare din Anglia: „Voturile s-au cam împărțit frățește. Se pot întâmpla anumite măgării”
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cum influențează numerologia ziua alegerilor de 4 mai 2025
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
E ȘTIREA NOPȚII: Diaspora face istorie Surprizele sunt uriașe
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se majorează de la 1 iunie. Cei care stau la curte achită obligatoriu în fiecare lună
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Ce înseamnă exact cuvântul ”președinte”. Un termen cu multe semnificații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile